blog-logo

De astăzi, săcelenii pot depune cereri pentru lemn de foc

De astăzi, săcelenii pot depune cereri pentru lemn de foc

Locuitorii municipiului Săcele pot depune cererile pentru lemne de foc, începâd de astăzi, 6 ianuarie. Săcelenii care se încălzesc cu lemne, pot depune cererile pe anul 2020, la Compartimentul Informații Cetățeni (camera 13), a nunță Primăria Municipiului Săcele.

Cererile se pot depune până în data de 31 martie 2020.

Conform ”Regulamentului de acordare a materialului lemnos”, persoanele care doresc să achiziționeze lemn de foc trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  • Domiciliul solicitantului să fie în mod obligatoriu în Municipiul Săcele, iar locuinta pentru care se solicita sa fie casă sau apartament în blocuri prevazute cu coşuri de fum din construcţie (ex. Cartier Movilei);
  • Persoana care a depus cererea în termenul stabilit prin prezentul Regulament, să nu mai fi beneficiat sau sa beneficieze în acel an de “Ajutor pentru incalzire gaz/electricitate sau/şi “Ajutor de incalzire cu material lemons” potrivit legii şi nici de alte ajutoare de incalzire cu gaz/electricitate sau material lemnos acordate prin dispozitie de Primar;
  • Persoana care a făcut solicitarea, trebuie să facă dovada printr-o factura de utilitati, că locuieste la adresa de domiciliul sau locuinta menţionată în cerere.
  • Materialul lemnos ce se poate vinde către populaţie, nu se acordă persoanelor pentru care nu există o clădire dată în folosinţă la adresa menţionată în cerere.
  • Solicitantul trebuie să facă dovada faptului ca a efectuat serviciul de coșărit la imobilul pentru care a solicitat material lemnos, în ultimii 2 ani.
  • Solicitantul trebuie sa nu figureze cu restante la Serviciul de Taxe si Impozite al Municipiului Sacele din anii precedenti.
  • Persoanele fizice, proprietari de fond forestier, pășuni împădurite sau fânețe acoperite cu vegetație forestieră, din care își pot acoperi cantitatea de lemn necesara încălzirii locuințelor, de minim10 mc pe an și care au facut sau vor face în anul curent, cerere pentru marcare si exploatare de material lemnos, din parcelele proprietate privată, nu pot beneficia de lemn de foc pentru încălzirea locuințelor, în condițiile prezentului Regulament.
Alte articole:   Începe etapa a treia a Programului Rabla pentru electrocasnice

Cantitatea maximă de lemn de foc acordată spre vânzare pentru persoanele care indeplinesc criteriile de acordare, este de 10 metri steri/familie, maxim 16 metri steri/locuință, anual.

Livrarea de lemn de foc pentru anul 2019, va continua și în anul 2020 pentru persoanele care nu au putut beneficia până la această dată de lemn de foc.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate