blog-logo

Care este culoarea anului 2020, aleasă de Pantone Colour Institute

Care este culoarea anului 2020, aleasă de Pantone Colour Institute

Pantone Colour Institute a dezvăluit care va fi culoarea anului 2020. Aceștia consideră că albastrul clasic va domina întreaga lume în următoarea perioadă. Nuanțele predominante ale acestui an vor avea ca tema principală oceanul.

În fiecare an, culorile stabilite în trend de către Pantone sunt folosite pe diferite materiale şi produse: haine pentru femei şi bărbaţi, accesorii, genţi de damă casual sau sport sau articole de design interior.

Culoarea anului 2020 a fost aleasă de Pantone pentru eleganţa prin simplitate şi pentru că exprimă încredere şi profunzime în vremuri care necesită aceste calităţi.

Potrivit Pantone, culoare anului 2020 este una ce presupune profunzime și complexitate. Nuanțele predominante ale anului 2020 vor avea ca tema principală oceanul.

Alte articole:   Centrul de vaccinare de la Policlinica Municipală Săcele, operațional peste două săptămâni

Așadar, în 2020, în centrul atenției vor fi nuanțele de albastru, verde marin, neon, turcoaz, dar și bej și alb nispiu.  Alte nuanțe inspirate de mare și ocean includ negrul adânc și verdele oxigenat, mai rece, gri sau taupe.

Datorită unei astfel de diversități de culori, amestecarea și potrivirea vor fi esențiale.

Vicepreședintele Pantone Color, Laurie Pressman. a declarat faptul că este un moment de schimbare rapidă și faptul că alegerea oceanului pentru a defini culorile acestui an se referă la o fluiditate de culori, profunzime și complexitate. Până la urmă, oceanul nu are doar o singură culoare cea de albastru ci și nuanțe de verde și tonuri calme. Această paletă de culori liniștitoare se referă la regăsirea calmului în timpul de schimbare rapidă menționat anterior.

Alte articole:   Chefi renumiți vă învață să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, piept de rață cu piure de cartofi și mazăre cu mentă, sos de portocale

Culorile stabilite în trend de către Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și produse începând de la haine pentru femei și bărbați, accesorii, genți de damă casual sau sport sau articole de design interior.

Anual, experţii în culoare de la Pantone Colour Institute stabilesc culoarea anului după ce fac analize amănunțite în arii precum design, film, gastronomie, modă, artă şi divertisment, fără a face însă excepție nici turismul, sportul şi tehnologia.

Foto: arhiva/magazinsalajean.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate