blog-logo

Soborul Maicii Domnului. Cea mai veche sărbătoare închinată Fecioarei Maria

Soborul Maicii Domnului. Cea mai veche sărbătoare închinată Fecioarei Maria

Cea de-a doua zi de Crăciun găzduiește o sărbătoare veche și frumoasă, plină de însemnătate și, anume, Soborul Maicii Domnului. Este una dintre cele mai vechi sărbători celebrate în cinstea Fecioarei Maria și unul dintre cele cinci mari praznice din anul bisericesc închinate Sfintei Născătoare de Dumnezeu.

În plan simbolistic, în această zi credincioșii se adună pentru cinstirea Maicii Domnului, împreună cu toți Sfinții din Ceruri.

Apărută în secolul al V-lea, Soborul Maicii Domnului este o sărbătoare a comuniunii care unește cele două lumi, pe sfinți cu credincioșii de pe Pământ, prin intermediul rugăciunii Născătoarei de Dumnezeu.

După tradiția creștină răsăriteană, a doua zi după marile sărbatori sunt cinstite persoanele umane care au contribuit la evenimentul sărbătorit. Iar Fecioara Maria este personajul care a facut posibilă, din punct de vedere omenesc, Nașterea Mântuitorului Hristos.

Alte articole:   „Femeia, eterna poveste”, concert extraordinar dedicat zilei de 8 Martie

Maica Mântuitorului Iisus Hristos este prima cea mai mare persoană sfântă din ceruri după Sfânta Treime (apoi Sfântul Ioan Botezătorul), ocrotitoarea tuturor creștinilor și mijlocitoarea noastră în fața lui Dumnezeu.

Soborul Maicii Domnului este marcat de o serie de superstiții, tradiții și obiceiuri populare.

Tradiția spune că în această zi, rudele îndepărtate și cele prin alianță trebuie să se strangă laolaltă.

De Soborul Maicii Domnului nașii trebuie să își viziteze finii. Cei care uită de finii lor, nu vor avea parte de tot ce își doresc.

În acestă zi nu este bine să muncești. Se spune că cei care muncesc în ziua când e cinstită Fecioara Maria nu vor mai avea nicio zi liberă tot anul.

Alte articole:   Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: A fost publicat al doilea set de teste de antrenament

De asemnea, se spune că, în această zi, nu e bine să speli haine pentru ca apă vărsată pe rufe o vei folosi pentru vindecarea rănilor.

E interzis să bârfesti, să înjuri, să uneltesti împotriva celorlalți. Cei care se răzbună sau doresc sa își încheie socotelile cu cei din jur, vor suferi pierderi.

Se spune că persoanele care dansează cel mai mult și cel mai aprig, în această zi, vor fi sănătoase tot anul.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate