blog-logo

Șoferul RATBV „abonat” la cursele din noaptea de Revelion

Șoferul RATBV „abonat” la cursele din noaptea de Revelion

Unul dintre șoferii RATBV are, de mai mulți ani, un mod inedit de a-și petrece noaptea de Anul Nou: la volanul autobuzului, pe traseul 20, între Livada Poștei și Poiana Brașov. Și nu se plânge de acest lucru, ba chiar recunoaște că este mândru de faptul că șefii, colegii și unii călători care-l cunosc se bazează pe el pentru serviciul din noaptea de Revelion.

Ioan Axintioaie are 54 de ani, iar din 1992 lucrează ca șofer de autobuz la RATBV: o viață de om și o viață de meserie în care a văzut și a învățat multe. Iar unul dintre lucrurile de care încearcă să țină cont mereu este să-și facă bine meseria și să-și ajute colegii. Și chiar șefii.

„Eu stau cu soția, iar copiii sunt plecați, așa că mă ofer mereu să lucrez în noaptea de Revelion. Am câțiva ani, vreo patru doar ultimii consecutivi, de când eu sunt singurul șofer de autobuz din firmă care lucrează în noaptea de Revelion. Soția acceptă, iar eu îi ajut pe colegi și chiar pe șefi: până să numească pe cineva care să circule în noaptea de Revelion, mă ofer eu”, ne-a spus Ioan Axintioaie.

Acesta nu a avut niciodată probleme cu călătorii pe traseu în noaptea dintre ani, poate doar cu faptul că se blochează drumul de mulțimea curioșilor ce vor să vadă de sus Brașovul luminat de jocurile de artificii.

Alte articole:   Lucian Pătrașcu: Solicităm Primăriei Brașov să acorde sprijin pentru sectorul HoReCa

Încearcă să-și respecte orarul de circulație, dar când rămâi oprit de Drumul Poienii câteva sau câteva zeci de minute, e mai greu: „Nu prea sunt călători chiar în cursa de la miezul nopții, dar în rest umblă colindători, petrecăreți, spre dimineață schiori, îmi place atmosfera. Oamenii sunt veseli, își fac urări, povestesc. Mă bucur că-i pot ajuta cu transportul. Și, cinstit, mă gândesc la petrecerile la care voi lua parte în zilele următoare”.

Anul acesta, anul 2020 îl va găsi… la volan. S-a oferit din nou: „Îi las pe cei mai tineri să petreacă. Intru la 21.00 pe traseu și ies la 7.00”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.