blog-logo

5 sfaturi pentru renovarea bucătăriei cu bani puțini


Sursă foto: https://pixabay.com/photos/kitchen-home-interior-modern-room-2165756/ 

Bucătăria ta este un atelier al gusturilor. Pentru tine este un laborator de creație cu valențe de spațiu de socializare. Este firesc să vrei ce este mai bun când îți amenajezi acest spațiu. Din fericire, există o serie de metode prin care să faci asta fără să rămâi cu datorii pe la prieteni.

În rândurile următoare îți dezvăluim cum să-ți renovezi bucătăria cu bani puțini, pentru ca tu să câștigi un spațiu confortabil, în care să te simți bine.  

1.      Stilul bucătăriei  

Stilul pe care îl alegi pentru bucătăria ta îți dictează și o parte din materialele pe care va trebui să le alegi. Să spunem că vrei un design cu accente industriale, atunci ar trebui să mergi foarte mult pe metal. Dacă te apropii mai mult de stilul tradițional o să ai nevoie de elemente arcuite și ornamente decorative.

Alte articole:   Virgil Musta și Raed Arafat, despre cum vom putea petrece sărbătorile de iarnă

Fiindcă ai decis să o te ocupi singur de această amenajare, ai putea alege stilul rustic. Astfel vei pune accentul pe lemn. Sunt o serie de lucruri pe care le poți crea folosind palul brut, de exemplu. Dulapuri, polițe, rafturi. Iar la final, odată ce ai terminat de montat, ai putea să aplici un lac special care să-i dea o culoare potrivită decorului.

2.      Cum alegi ceramica

Plăcile foarte mici de ceramică de tip mozaic se montează foarte greu și sunt uneori chiar mai scumpe decât cele cu suprafețe mari. În plus, montarea lor va dura mult mai mult și îți va cere un plus de efort.

O economie poți face și căutând ofertele marilor comercianți, atât în magazine, cât și pe internet, dar și dacă renunți la a te concentra pe trenduri. Gândește-te ce vrei tu, ce culori îți plac ție, ce se potrivește cu restul mobilierul pe care ți-l dorești.

Alte articole:   Dan Gîrtofan a câștigat Raliul Moldovei

3.      Chiuveta și bateria

Chiar dacă comercianții îți dau această senzație, există chiuvete și baterii de calitate la prețuri competitive. Important este sa alegi un material rezistent, cum ar fi inoxul în cazul chiuvetei și o baterie cu pipă amplă și mobilă.

4.      Blatul

Este un element cheie pentru bucătăria ta, fiindcă aici îți pregătești ingredientele pentru mâncare. Un blat de bucătărie nu este însă un moft, ci o necesitate. De aceea, există o serie de producători de unde poți cumpăra blaturi gata tăiate. 

5.      Alegerea aragazului

Un aragaz este un sistem de țevi care se opresc în ochiurile pe care pui mâncarea. Atât. Restul sunt metode de marketing menite să te convingă că ar fi mai mult de-atât. Dacă totuși vrei să te gândești la un aspect care contează, acela este cuptorul. 

Alte articole:   Sf. Dumitru, Izvorâtorul de mir - Tradiții și obiceiuri

Cel electric este preferat de tot mai mulți oameni, pentru că îți oferă avantajul unui sistem uniform de coacere a mâncării. Există pe piață modele hibride, care au ochiuri pe gaz și cuptorul electric, poate că te orientezi spre această variantă.

Orice bucătărie trebuie să fie practică, asta e rolul acestei camere. Cum obții acest efect ține nu atât de costurile mobilierului și a accesoriilor, cât și de modul în care le aranjezi. 

Caută să păstrezi un spațiu cât mai aerisit în centrul bucătăriei și folosește scaune rabatabile. Vei avea loc să gătești într-o ordine mai bună. Cum spune și expresia, ordine în cameră, ordine în cap.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.