blog-logo

Amendament la Legea Bugetului, pentru podul distrus de la Budila

Amendament la Legea Bugetului, pentru podul distrus de la Budila

Senatorul PMP Gheorghe Baciu a declarat, luni, că a pregătit trei amendamente la Legea bugetului, ce vizează finalizarea reabilitării DN 13E Întorsura Buzăului – Covasna, introducerea gazului metan în zona Întorsurii Buzăului şi repararea podului de la Budila, care a fost distrus de inundaţii.

Am pregătit o serie de amendamente la Legea bugetului, este vorba despre grăbirea investiţiei la drumul naţional ce trece pe la Întorsura Buzăului – Barcani – Zagon şi continuă până la Covasna, al doilea amendament vizează extinderea aducţiunii gazului metan şi către zona Întorsura Buzăului şi al treilea, podul de la Budila, în legătură cu care am mai intervenit, dar de data aceasta cu amendament la buget (…) Săptămâna asta intenţionez, să merg la fiecare minister de resort pentru aceste lucruri, ca să vedem cum le facem loc în buget. (…) În ce priveşte adoptarea bugetului, se pare că se va merge, totuşi, pe soluţia asumării în Parlament”, a declarat, pentru Agerpres, senatorul de Covasna, Gheorghe Baciu.

Podul din localitatea braşoveană Budila, peste care trece calea ferată Braşov – Întorsura Buzăului, s-a rupt şi s-a prăbuşit pe 30 iunie 2018, în urma unei puternice viituri pe râul Târlung. Aceasta era singura cale de acces feroviară către zona Buzaielor, locuită de aproape 50.000 de oameni, dintre care mulţi lucrează la Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.