blog-logo

Zeci de șoferi au fost opriți în trafic de polițiști

Zeci de șoferi au fost opriți în trafic de polițiști

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au organizat și desfășurat, pe raza de competență, la data de 15 decembrie a.c., în intervalele orare 06.00 – 09.00, respectiv 16.00 – 20.00, o acțiune, care a vizat respectarea legislației în domeniul silvic, rutier și ordine publică.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 80 de persoane, verificate și controlate 76 autoturisme și au fost efectuate un număr de 58 testări cu aparatul etilotest.
Cu această ocazie, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, după cum urmează: Un bărbat în vârstă de 44 ani a fost oprit în trafic, pentru control, în timp ce conducea un autoturism, care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu, pe bdl. Brașovului din municipiul Săcele.


Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autorizația de circulație provizorie este expirată.
În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

În jurul orei 16.50 polițiștii au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 62 ani, care a condus un autoturism pe bdl. Brașovului din municipiul Săcele, jud. Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,72 mg/l alcool pur. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, potrivit I.P.J. Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate