blog-logo

Un nou focar de pestă porcină africană la Brașov!

Un nou focar de pestă porcină africană la Brașov!

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Brașov, după ce săptămâna trecută a fost închis cel de la Homorod. Informația a fost confirmată de către șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Dorin Enache.

Este vorba despre un focar descoperit în pădure, nu în zona locuită de populație. Mai precis, este vorba despre zona Rupea: Roadeș – Bunești.

„În urmă vânătorii, două exemplare de mistreț au fost depistate pozitiv la laboratorul din cadrul DSVSA Brașov. Probele de referință au fost duse pentru confirmare la laboratorul IDSA București. Rezultatele au fost pozitive, motiv pentru care s-au convocat astăzi membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor, toți factorii implicați în prevenirea și combaterea bolilor”, a declarat Dorin Enache.

Ela precizat că a evaluat situația la fața locului sâmbătă, pentru că vineri după amiază au venit primele rezultate de laborator. Carcasele mistreților obținute în urma vânătorii erau ținute pentru aflarea rezultatelor de laborator și au fost neutralizate pe plan local, sub control sanitar-veterinar.

Alte articole:   Aproape 5.000 de copii, înscriși în clasa pregătitoare. Care au fost cele mai căutate școli din Brașov

Reprezentanții DSVSA Brașov au solicitat dezinfectarea căilor rutiere din Roadeș și Bunești, substanța (Virkon) folosită fiind furnizată de către Direcție, aceast fiind cea mai eficientă în astfel de situații.

„În altă ordine de idei, s-au intensificat controalele în trafic în jduețe și în special în zona Rupea, de către reprezentanții IPJ Brașov împreună cu medici veterinari din cadru DSVSA Brașov”, a mai menționat Enache, care speră ca lucrurile să fie ținute sub control.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate