Un medicament destinat persoanelor cu tulburări gastrointestinale, retras de pe piață

Un medicament destinat persoanelor cu tulburări gastrointestinale, retras de pe piață

Medicamentul Debridat, utilizat de pacienţii cu tulburări gastrointestinale cu boli digestive sau biliare, a fost retras de pe piața din România, după ce firma producătoare a anunțat că într-un flacon ar putea exista un corp străin metalic.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a decis retragerea din farmaciile din România a medicamentului Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 125 ml şi Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 250 ml, după ce firma producătoare a precizat că într-un flacon ar putea exista un corp străin metalic.

„Incidentul a avut loc pe linia de umplere la locul de fabricație din Franța. DAPP a luat măsură retragerii din rețeaua de distribuție a tuturor seriilor fabricate în perioada scursă între două verificări ale echipamentului de umplere. Cu toate acestea, în urmă testelor repetate făcute de producător, s-a ajuns la concluzia că probabilitatea că un corp străin metalic să ajungă în flacon este foarte redusă, dar nu poate fi exclusă. În plus, reconstituirea produsului în concordanță cu instrucțiunile din prospectul produsului face detectabilă prezența unui corp metalic în flacon, atât auditiv (prin agitarea flaconului după reconstituire), cât și vizual, la umplerea măsurii dozatoare cu suspensia orală (pentru formă de 250 ml), neputând fi extras din flacon la folosirea seringii dozatoare (pentru formă de 125 ml). De asemenea, produsul reconstituit nu are proprietăți chimice care să poată determina degradarea sau coroziunea oțelului inoxidabil. După finalizarea operaţiei de retragere din reţeaua de distribuţie (depozite şi farmacii), ANMDMR- Direcția Generală Inspecție Farmaceutică va primi documentele care să ateste încheierea acestei operaţii, cantităţile din fiecare serie din produsele menţionate retrase de la fiecare beneficiar, precum şi dovadă distrugerii acestora”, a anunțat Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Medicamentul Debridat este folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcţionale gastrointestinale şi biliare, în special în cazul durerilor şi crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei şi/sau constipaţiei.

Alte articole:   VIDEO Ample controale ale polițiștilor brașoveni, în zonele aglomerate! 300 de sancțiuni aplicate!

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate