blog-logo

Poluarea în Brașov rămâne la cote ridicate. Ce spun măsurătorile?

Poluarea în Brașov rămâne la cote ridicate. Ce spun măsurătorile?

Calitatea aerului din municipiul Brașov rămâne la cote alarmante, cel puțin, în trei zone din oraș. Ultimul buletin informativ privind poluarea, arată valori îngrijorătoare.

În judeţul Braşov sunt şase staţii de măsurare a calităţii aerului, dintre care patru sunt în municipiul Braşov.

Măsurătorile efectuate în ziua de 10 decembrie 2019, arată o situație dezstuoasă la trei din cele patru stații de măsurare a calităţii aerului din oraș.

Pe o scară de la 1 la 6, unde 6 este „foarte rău”, stațiile de pe Calea București, Bulevardul Gării și Bulevardul Alexandru Vlahuță au arătat un indice 5, însemnând „rău”. Și cu o zi înainte în aceste zone, indicele a fost tot „rău „.

Alte articole:   Un puști spera să dea lovitura vieții la o cofetărie, dar a fost prins de jandarmi

Un aer mai puțin poluat era marți, în zona Memorandumului, unde stația de măsurarea aerului indica valoarea 4, însemnând o calitate a aerului mai acceptabilă.

În județ, stația de la Fundata, arăta o calitate a aerului foarte bună. Măsurătorile efectuate marți, indicau valoarea 2.

Nu departe de reședința de județ putem respira aer curat. Stația din Sânpetru, a înregistrat nivelul 1, adică „excelent”.

Conform siteului http://www.calitateaer.ro, poluarea afectează în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.

Buletinul informativ poate fi găsit AICI!

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.