Razii ale polițiștilor, la Săcele

Razii ale polițiștilor, la Săcele

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Săcele care a avut următoarele obiective.

Depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice ori a subtanțelor psihoactive, care care conduc autovehicule;
Depistarea transporturilor de animale vii;

Verificarea legalității transporturilor de material lemnos.
În cadrul acțiunii au fost verificate 90 de autovehicule, au fost testați din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat 70 de conducători auto și au fost aplicate un număr de 5 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 500 lei.


Cu ocazia activităților pe linie rutieră, cadrele de poliție au constatat două infracțiuni la regimul rutier, după cum urmează:
Polițiștii au oprit în trafic, pentru control, la intersecția str. Principală și str. Zizinului, un tânăr, în vârstă de 18 ani, care conducea un autovehicul fără a deține permis de conducere.


În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Ulterior, pe Centura Ocolitoare a municipiului Săcele, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 38 ani, care conducea un autovehicul, având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 28.11.2019.


Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Ambele dosare sunt instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se vor propune soluții legale la finalizarea cercetărilor.
În cadrul acțiunii a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 200 lei și o sancțiunecontravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației
împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare de 1000 lei.


Totodată, au fost confiscate 70 coronițe și 24 coroane din cetină de brad, potrivit I.P.J. Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.