blog-logo

VIDEO Dunca, despre impozitarea contractelor part-time și eliminarea supraaccizelor la carburanți

VIDEO Dunca, despre impozitarea contractelor part-time și eliminarea supraaccizelor la carburanți

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, a criticat astăzi, într-o conferință de presă, decizia Guvernului Orban la renunțarea contractelor part time și eliminarea supraaccizei.

„Renunțarea la impozitarea integrală a contractelor part time este o decizie populista a PNL, care va face rău românilor și va adânci deficitul bugetar, de 4 – 4,5%. La salarii de 2 sau 4 ore, vor fi pensii, ca trebuie sa gandim pe termen lung, de mizerie. Sub minimul garantat. Ceea ce am facut noi în 2017, dintr-odata 200.000 de romani aveau pensiile decente daca ramaneau pe respectiva prevedere. După abrogarea prevederii legale și revenirea la vechiul sistem, vom regasi in piata oameni care lucreaza pe cartea de munca 2 ore si in realitate muncesc 10 ore. Impactul bugetar este de 1,5 miliarde de lei pe an”.

La fel și impactul la supraacciza pe carburant, care este de 3, 5 miliarde de lei. Ei se plâng ca nu sunt bani și se observa ca taie din venituri. Cand erau in opoziție, spuneau că niciodata nu se vor imprumuta, iar din 6 noiembrie pana în 6 decembrie, au imprumutat 8,5 milarde de lei, la dobanzi uriase, fata de guveranarea PSD”.

„Ne-a anunțat ministrul Finanțelor de acea gaură imensă și vedem că nu există, dar euro a crescut, ceea ce înseamnă preturi mai mari, costuri mai mari, ceea ce se reflecta in buzunarul românilor. PSD a votat pentru Legea cu supraacciza, dar am crezut ca Guvernul a avut discuții cu comercianții, ceea ce insemana la un plin 20 de lei, dar daca comerciantii nu vor reduce și nicio sansa sa o faca, profiturile le vor ramane lor, iar la bugetul national vom avea o gaura”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate