Federaţia Europeană de Handbal a suspendat, provizoriu, Corona Braşov

Federaţia Europeană de Handbal a suspendat, provizoriu, Corona Braşov

După ce Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Handbal a suspendat, provizoriu toate jucătoarele de la Corona Brașov, în urma scandalului de dopaj izbucnit, la o zi distanță, Federaţia Europeană de Handbal a suspendat provizoriu din orice competiţie organizată de EHF, clubul Corona Braşov.

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, joi, pe pagina oficială, că a iniţiat procedurile legale împotriva clubului Corona Braşov, unde jucătoarele au încălcat prevederile antidoping, prin folosirea unei proceduri interzise de oxigenare a sângelului cu terapie laser.

Astfel, Clubul Corona Brașov a fost suspendat din competiţiile europene, unde urma să continue în grupele Cupei EHF.

În urma presupusei încălcări a normelor antidoping, Curtea de Handbal EHF a inițiat procedurile legale împotriva clubului CSM Corona Brașov, conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al forului continental.

„În prezent, o anchetă este realizată de Agenţia Naţională Antidoping din România (ANAD) care a luat deja decizii, din care rezultă suspendări provizorii pentru jucătoarele echipei. Se presupune că sportivele au participat la o procedură de terapie cu laser intravenoasă, considerată o metodă interzisă în Codul antidoping mondial, adică orice formă de manipulare intravasculară a sângelui sau a componentelor sanguine prin mijloace fizice sau chimice.

În conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul EHF pentru antidoping şi după aprobarea departamentului antidoping EHF, EHF a decis să recunoască şi să pună în aplicare deciziile furnizate de ANAD în cadrul competiţiilor sale.

Prin urmare, sportivele sunt suspendate provizoriu să participe la competiții europene de handbal, la nivel de cluburi și naționale.

În plus, în conformitate cu articolul 10.2 din Regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulii antidoping, organul juridic competent impune, de asemenea, o sancțiune corespunzătoare pentru club. Din acest motiv, au fost inițiate proceduri legale împotriva CSM Corona Brașov.

În plus, în spiritul protejării integrității sportului și pentru a asigura o continuare corectă a competiției, președintele Curții de Handbal a notificat, miercuri, CSM Corona Brașov decizia de a suspenda provizoriu clubul, de a participa la competițiile organizate de EHF”, se arată în comunicatul EHF, citat de prosport.ro.

Clubul poate înainta apel, în maximum şapte zile.

Alte articole:   Ce interese au fost la DSP Brașov pentru blocarea avizării Spitalului Regina Maria?

Forul european de profil urmează să anunţe şi procedurile următoare privind componenţa grupei C din Cupa EHF, în care Corona s-a calificat după ce a eliminat echipa Gloria Bistriţa în turul al treilea.

Foto: eurohandball.com

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.