blog-logo

Supraacciza la carburanţi, eliminată de la 1 ianuarie 2020. Cât va costa un plin de benzină sau motorină

Supraacciza la carburanţi, eliminată de la 1 ianuarie 2020. Cât va costa un plin de benzină sau motorină

Supraacciza la carburanţi a fost eliminată miercuri, prin votul deputaţilor, legea în acest sens urmând să fie trimisă la promulgare. În urma acestei decizii, costul unui plin de carburant ar trebui să scadă cu circa 25 lei.

Comisia de buget-finanţe a dat, în unanimitate, un raport de admitere unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, prin care începând cu 1 ianuarie 2020 supraacciza la carburanţi operată din cursul anului 2017 va fi eliminată.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat că „supraacciza la carburanţi a afectat economia românească, a generat inflaţie şi banii nu s-au dus în infrastructură”.

Robert Sighiartău a estimat că la un plin de combustibil, se vor economisi aproximativ 25 de lei, potrivit antena3.ro.

”Impactul clar al acestei măsuri este o scădere cu 0,38 de lei a prețului unui litru de combustibil. Am făcut o serie de calcule, iar pentru un cetățean asta înseamnă așa: la un plin de motorină va plăti cu 25 de lei mai puțin. Impactul s-ar putea să fie mai mare, dar asta vom vedea după 1 ianuarie 2020”, a declarat Robert Sighiartău.

Totodată, el afirmă că este o măsură reparatorie, în respectul românilor, pentru creşterea încrederii cetătenilor în stat, pentru creşterea nivelului de trai şi a economiei și a dat asigurări că Guvernul nu va introduce alte taxe în locul supraaccizei la carburanți.

Alte articole:   Parcarea viitorului hotel Radisson Blu Aurum se va construi anul acesta pe un teren 100% privat

Eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial

De asemenea, Comisia a decis ca de la 1 ianuarie 2020 să fie eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial, în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate