Joaca de-a spitalul regional continuă. Ce interese sunt în joc?

Joaca de-a spitalul regional continuă. Ce interese sunt în joc?

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, spune că are promisiuni ferme din partea Ministerului Sănătăţii că se va reveni la titulatura de Spital regional pentru investiția de la Brașov, după ce noul ministrul al Guvernului Orban, abia instalat în funcţie, a semnat ca… primarul anularea vechiului ordin al fostei ministre Pintea.

Interesele nu sunt deloc puţine în această bătălie „regională”, la fel ca în cazul Aeroportului. După cum ştiţi, noul ministru al Sănătăţii este Victor Costache, are 44 de ani și este director medical al Clinicii Polisano din Sibiu, dar și conferențiar la Universitatea Lucian Blaga… Deja pe holurile ministerului se vorbea despre un spital regional la… Sibiu!

Alte articole:   „Teribilism la absolut...”, în Piatra Craiului. Opt persoane blocate în perete (Foto)

Nici cei de la Târgu Mureş nu văd cu ochi buni spitalul regional de la Braşov, întrucât direcționarea instituțională a pacienților din Covasna și Harghita către Brașov duce la scăderea numărului de pacienți, ceea ce înseamnă mai puțin fonduri pe care le vor încasa de la Casa Asigurărilor de Sănătate….

„Am fost vineri împreună cu dl. primar George Scripcaru la Ministerul Sănătății și am vorbit despre punerea în transparență a ordinului. Domnul ministru ne-a asigurat că acel ordin va fi dat în perioada următoare și că le-a dat sarcină colegilor să se organizeze în acest sens. Noi i-am asigurat, la rândul nostrum, că din punct de vedere al arondării, Harghita și Covasna, precum şi Valea Prahovei oricum sunt deservite de spitalele din Brașov pentru cazuri mai complexe și multe dintre problemele de acolo ajung aici“, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Rămâne de văzut dacă președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, se va impune la nivelul conducerii partidului, iar Ludovic Orban își va aminti că este brașovean la origine în această chestiune. Veștea este optimist și spune că este posibil chiar săptămâna viitoare să fie dat ordinu de ministru.

Alte articole:   Brașovul, în scenariul “galben” pentru deschiderea școlilor. Ce presupune acesta

Statutul de spital regional este important pentru că experții trebuie să știe despre ce areal este vorba pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate. Reamintim că acesta va fi elaborat de un consorțiu care are în portofoliu alte 40 de proiecte similare, de spitale construite în parteneriat public-privat (PPP). Consorțiul, desemnat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care asigură finanțarea de 2,5 milioane de euro pentru documentația necesată spitalului regional, este format din firmele PricewaterhouseCoopers (PwC), International Consulting Engineering SA (BTY), Clifford Chance LLP și Clifford Chance Badea SPRL.

CITEȘTE ȘI:

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate