3 reguli simple pentru pietonii din Brașov

3 reguli simple pentru pietonii din Brașov
 1. Traversează strada doar pe trecerea de pietoni și pe culoarea verde a semaforului, nu prin locuri nepermise sau pe roșu! Dacă vrei ca șoferii să te respecte și să nu te calce, ar fi cazul să îi respecți și tu pe ei. În plus adrenalina se poate pune în mișcare și altfel (de exemplu ieșind noaptea la plimbare prin zonele bântuite de urși).
 2. Nu te arunca pe trecerea de pietoni! Așteaptă ca mașinile să se oprească, uită-te cu atenție în fiecare parte, după care traversează. În lupta cu o mașină de 2 tone, tu cu zecile tale de kilograme nu vei câștiga niciodată.
 3. Nu fugi pe trecerea de pietoni! Cu excepția cazului în care ești la maraton sau te așteaptă soacra… Mașinile te vor aștepta să treci, pentru că ăsta este rolul trecerii de pietoni, de a facilita traversarea unei străzi.
Alte articole:   Accident rutier cu o victimă, pe DN13!

Nu uita că un comportament preventiv este singura metodă de a fi în siguranță ca pieton, în traficul aglomerat de oraș.

Ajută-mă să completăm această listă. Tu ce așteptări ai de la pietonii din Brașov?

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Mai vreau sa menționez,pietonii sa renunțe definitiv la ideia ca trecerea este a lor. Din contra, șoferii sunt cei care plătesc taxe, impozit și accize. Pietonul are o mare obligatie:SA SE OPREASCĂ DIN MERS PE BORDURA, PANA CE ROATA AUTOVEHICOLULUI NU SE MAI ÎNVÂRTE. Abia atunci are siguranță că poate traversa. O sa spuneți ca șoferii nu opresc. Mai sunt destui simțiți.Aceasta se poate numi o traversare civilizata. Cele bune!

  Reply
 2. Sunt englez și știu că obiceiurile noastre de conducere sunt diferite. Dar sunt mai sigure. Dragi șoferi români. Vă rugăm să încetinți.

  Reply
 3. Majoritatea celor ce populeaza Brasovul sunt la prima generatie pe asfalt (sarmele) si confunda dungile de pe zebra cu brazdele de pamant de pe ogor. Altfel nu imi explic cum trec asa de natural de pe trotuar direct pe carosabil fara sa se uite in stanga, dreapta. Ah, mai sunt cei ce se uita cu coada ochiului sau aia care trec ca oile, unul dupa altul. Cum sa opresti in timp util cand sare oaia in fata? Cui ii convine sa calce pietoni? E un balamuc ulterior de te doare capul.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate