S-a reluat licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului

S-a reluat licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului

Primăria Brașov a repostat anunțul de licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al Brașovului. Valoarea estimată a serviciilor este de 5.000.000,00 lei fără T.V.A.

„Zilele acestea a fost reluată procedura pentru achiziția elaborării documentației în vederea Actualizării Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov. Această licitație a fost blocată mai multe luni, dar după ce am câștigat la CNSC (Consiliul național de Solucționare a Contestațiilor) și la Curtea de Apel, suntem în etapa de depunere a ofertelor. Termenul limită este 31 ianuarie. Mă bucur că am reușit reluarea licitației, având la baza același caiet de sarcini, care a fost elaborat împreună cu Banca Mondială. Am ținut foarte mult ca acest caiet de sarcini, care stabilește obiectivele pentru proiectantul care va realiza actualizarea PUG-ului, sa aibă o forma care sa ne garanteze că, indiferent de cine va depune oferte si de cine va câștiga, vom avea cea mai buna varianta de dezvoltare a orașului, care să fie orientată pe creșterea calității vieții brașovenilor și pe continuarea dezvoltării economice”, a delcarat primarul George Scripcaru.

Planului Urbanistic General în vigoare a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Brașov HCL 144/2011. De atunci, Planul Urbanistic General a devenit depășit, în raport cu realitatea economică, cu cea socială și cu cea urbanistică a Municipiului Brașov, echipa de implementare a Planului Urbanistic General constatând, de asemenea, și unele erori sau necorelări cu situația existentă, atât din perspectivă juridică, cât și din perspectivă funcțională.

Alte articole:   Consililul Județean vrea un studiu privind estimarea potențialului de colectare separată a biodeșeurilor și a potențialului de compostare individuală

Astfel, potrivit Institutului Național de Statistică, în perioada 1995-2015 s-au construit peste 11.000 de unități locative în Municipiul Brașov și peste 20.000 de unități locative în Zona Metropolitană Brașov. De asemenea, o serie de foste platforme industriale, precum Tractorul sau Rulmentul, sunt în plin proces de reconversie funcțională, iar o suită de noi platforme industriale au fost create, atât în Municipiul Brașov cât și în localitățile adiacente.

Din aceste motive, este necesară actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov, păstrând însă liniile directoare ale strategiei anterioare de dezvoltare, care s-au dovedit corecte, și amendându-le pe cele care au fost invalidate sau alterate de evoluția orașului în ultimii ani.

Foto: Andrei Pavel

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.