blog-logo

Poiana Braşov, „vedeta” stațiunilor montane din România

Poiana Braşov, „vedeta” stațiunilor montane din România

Peste 62% dintre români își vor petrece vacanța de iarnă în România, potrivit unui studiu realizat de OLX Cazare și Turism, iar primele trei poziţii într-un top al staţiunilor montane se numără Poiana Brașov, Predeal și Sinaia.

Studiul „Topul staţiunilor montane din România” arată care sunt cele mai populare staţiuni montane din ţară, în funcţie de criterii precum calitatea şi accesul la pârtie, opţiunile de mâncare, raportul calitate-preţ şi nu numai.

”În clasamentul general, care ţine cont de toate criteriile analizate în cadrul studiului, pe prima poziţie s-a situat Poiana Braşov (25%) urmată la o distanţă considerabilă de Sinaia (11%), Predeal (9%), Buşteni (6%) şi Vatra Dornei (6%). Românii şi-au manifestat o preferinţă clară pentru Poiana Braşov, fiind staţiunea care a ieşit pe primul loc în cazul tuturor criteriilor analizate. De asemenea, staţiunea a fost prima opţiune atât pentru familii şi cupluri, cât şi pentru tineri”, se arată în studiu.

Topul staţiunilor în funcţie de calitatea serviciilor și pârtiilor

Alte articole:   Cardurile de energie: Un milion de familii şi-au achitat facturile la utilităţi din fonduri europene

În ceea ce privește raportul calitate-preţ, românii care au participat la realizarea studiului au poziţionat Poiana Braşov pe primul loc (14%), pe locul doi – Sinaia (9%), urmată de Predeal şi Buşteni (8% fiecare), apoi de Vatra Dornei (7%) şi Rânca (6%).

Când vine vorba de accesul la pârtie şi de calitatea pârtiei, românii şi-au manifestat preferinţa pentru Poiana Braşov (29%), staţiune urmată de Predeal (14%), Sinaia (9%) şi Buşteni (6%).

Și când vine vorba de peisaje și mâncare Poiana Brașov este” vedeta” topului.

Staţiunea cu cele mai apreciate peisaje este tot Poiana Braşov (20%), urmată de Sinaia şi Buşteni (9% fiecare), iar locul trei este ocupat de staţiunea Bâlea Lac (8%).

Alte articole:   Ucigașul jandarmului a fost arestat. Mesaj emoționant din partea colegilor

Poiana Braşov (22%) se află în continuare și în topul staţiunilor cu cea mai bună mâncare, fiind urmată de Sinaia (10%), iar apoi, la egalitate, pe locul trei se află Predeal şi Vatra Dornei (8% fiecare).

Românii care aleg să meargă cu maşina personală au notat următoarele staţiuni ca fiind cele mai accesibile: Poiana Braşov (22%), Sinaia (13%) şi Predeal (9%).

De asemenea, respondenţii au considerat că Poiana Braşov este şi cea mai luxoasă staţiune montană din ţară (41%).

Românii care au ales România ca destinaţie vor merge în Poiana Braşov (28%), Predeal şi Sinaia (10% fiecare).

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate