blog-logo

Câți brașoveni și-au asigurat locuințele împotriva dezastrelor naturale

Câți brașoveni și-au asigurat locuințele împotriva dezastrelor naturale

În județul Brașov, numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva dezastrelor naturale (cutremure, inundaţii şi alunecări de teren) a ajuns la 86.674 de contracte active la sfârşitul lunii octombrie, potrivit datelor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

La 31 octombrie 2019, erau înregistrate 86.674 de poliţe active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD). Dintre acestea 75.375 erau încheiate în mediul urban şi 11.299 în mediul rural.

Daunele plătite brașovenilor au fost în valoare de 44.026,19 lei.

La nivel național numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în octombrie cu 1,48%, ajungând la 1.712.567.

Potrivit PAID, la sfârşitul lunii octombrie 75,3% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 24,7% în mediul rural, iar în funcţie de tipul de locuinţă 94,3% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic).

Alte articole:   Elevii ar putea avea gratuitate la transport și la manifestări culturale şi sportive

Pe locul al doilea se află locuinţele de tip B, adică cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic.

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (22% din total), Bucureşti (19%) şi Muntenia (18%), iar cele mai puţine – în Maramureş (3% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3%).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate