10 reguli pentru șoferii din Brașov

10 reguli pentru șoferii din Brașov
  1. Încearcă să nu calci pe nimeni astăzi! Înainte de a învârti cheia mașinii spune cu voce tare: astăzi nu voi călca pe nimeni cu mașina! Nici pietoni, nici bicicliști, nici pisici… mai ales pisici!
  2. Folosește cu încredere semnalizarea atunci când vrei să schimbi direcția de mers, banda sau să depășești în trafic. Pentru șoferii de mașini cu motoare turate, semnalizarea face parte din dotările minime – dacă la mașina ta nu funcționează, du-o înapoi la dealer și cere banii pe ea.
  3. Respectă limitele de viteză, pe bulevarde, străzi și mai ales în zonele rezidențiale. Da, te înțeleg, este penibil să mergi cu 50 atunci când bolidul tău prinde 150 în zece secunde, dar uneori durează mai puțin de zece secunde să calci un om…
  4. Dacă te grăbești, nu te sui la volan!
  5. Dacă ești stresat, nervos, băut, drogat, pe facebook sau tinder, nu te sui la volan!
  6. Dă prioritate autobuzelor la ieșirea din stație, mașinilor la ieșirea de pe străduțe secundare când este coadă, mașinilor din parcare, pietonilor pe trecere. Amintește-ți că cel mai mare și mai deștept cedează primul!
  7. Protejează bicicliștii în trafic.
  8. Protejează-te pe tine și pasagerii tăi purtând centura; în caz de accident șansele tale de a supraviețui se dublează.
  9. Nu parca ca un bou. Nu opri sau staționa ca un bou. Nu claxona ca un bou. Te-ai prins, fii șofer de bun simț, nu fi bou!
  10. Practic ce vrem toți din Brașov de la cei care șofează prin Brașov este respectarea legislației, respectarea celorlalți din trafic și conducerea preventivă.

Tu ce reguli ai vrea să respecte șoferii în traficul brașovean?

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.