„Hora Sânzienelor”, de Ziua României, la Centrul Cultural Reduta

„Hora Sânzienelor”, de Ziua României, la Centrul Cultural Reduta

De Ziua Națională a României, Centrul Cultural Reduta vă invită la „Hora Sânzienelor”, un spectacol de dans și muzică în care sunt prezentate artistic tradițiile și simbolurile poporului român, într-un mod captivant.

Spectacolul magic, cu iele și călușari, se va desfășura duminică, 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, începând cu ora 18.00.

Povestea de dragoste dintre personajele principale, ocupă un loc central, caracterele fiind conturate prin transpunerea în dans a tipologiei țăranului român.

Un spectacol magic, în care supranaturalul și laicul își dau mâna, creând suspans și speranță. Ielele și călușarii ne apar ca elemente complementare, care se condiționează reciproc.

Costumațiile dansatorilor amintesc de portul tradițional, dar oferă și o imagine a actualului, a prezentului. Un alt element important îl reprezintă  proiecțiile spectaculoase care creează o atmosferă de poveste.

Muzica acestui spectacol a fost concepută special pentru a evidenția bogătia ritmurilor și a reaminti spectatorului de simbolurile folclorului nostru prin adaptarea unor opere muzicale populare.

Intrarea este liberă !

 

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.