FOTO Căsuțe cu produse tradiționale și Casa lui Moş Crăciun la Târgul din Piaţa Sfatului

FOTO Căsuțe cu produse tradiționale și Casa lui Moş Crăciun la Târgul din Piaţa Sfatului

Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului se deschide pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, când se vor aprinde luminițele din bradul de Crăciun şi iluminatul festiv de sărbători. Tot atunci, Moș Crăciun se va instala în casa lui din Târg și îi așteaptă pe cei mici spă aducă scrisorele.

În acest an, cadrul Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului vor fi amenajate șase căsuțe noi, cu un design mai deosebit, iar una dintre acestea va fi foarte specială. Casa lui Moș Crăciun, dedicată în totalitate celor mici, este un loc magic unde Moș Crăciun și ajutoarele lui așteaptă toți copiii și scrisorile lor cu dorințe.

De asemenea, copiii vor putea participa la ateliere gratuite pentru decorațiuni. Acestea se vor desfășura de două ori pe zi în perioada școlii, respectiv de la orele 15.00 și 17.00, și de trei ori pe zi în perioada vacanței, fiind adăugat un atelier suplimentar de la ora 12.00.

Tot pentru copii, în Piața Sfatului va reveni caruselul care a făcut deliciul micuților.

În cadrul târgului vor fi amenajate 35 de căsuțe, cu produse alimentare și nealimentare, ocupate doar de comercianți din județul Brașov.

Printre produsele alimentare ce vor fi comercializate în cadrul târgului se numără ciocolata, dulcețurile, turta dulce, conservele de toamnă, brânzeturi și produse tradiționale din carne de la producători din Vama Buzăului și Feldioara, pălincă și țuică, dar și castanele coapte.

Alte articole:   Braşovul, pe locul al III-lea la nivel naţional, la numărul de divorţuri

Se va servi și mâncare caldă, obligația comercianților fiind să nu o prepare pe loc și să nu o încălzească la foc deschis (fiind permise doar echipamentele electrice).

Printre produsele nealimentare prezentate de artizani locali se vor număra globurile din sticlă și pâslă, dar și alte decorațiuni de sezon sau produse hand-made.

În baza protocolului de colaborare dintre Republica Moldova și Brașov, la târg vor fi prezenți și producători din Republica Moldova, care vor comercializa fructe uscate, ciocolată, dar și decorațiuni de Crăciun.

Târgul de Crăciun va fi deschis în fiecare zi, între orele 11.00 şi 22.00, până în 31 decembrie.

Foto: Dorin Boșneagă

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. …cu poate sa arate un Targ de Craciun fara mancare pregatita la fata locului asa cum este si obiceiul in toata lumea (vezi Viena, Munchen…)??? Este din nou o bataie de joc! Ideea de a nu exista pericol de foc este mai mult decat absurda cand panoul electric pentru brad este ascuns chiar sub brad… Ce poate fi mai periculos decat acest fapt. Din nou municipalitatea habar n-are cum sa gestioneze cu adevarat un Targ de Craciun. Pacat ca sarbatoarea Craciunului devine din nou un fel de sarbatoare a lui Mos Gerila…tare pacat!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.