,,Pescuitul pe Olt între tradițional și actual”, la Rupea

,,Pescuitul pe Olt între tradițional și actual”, la Rupea

Muzeul Etnografic „Gh. Cernea” Rupea, filială a Muzeului de Etnografie Brașov, vă invită vineri, 29 noiembrie, de la ora 13  la vernisajul expoziției temporare intitulate Pescuitul pe Olt între tradițional și actual care va avea loc la Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” din Rupea, Strada Republicii, numărul 191.

Oltul străbate partea sud-estică a zonei Rupea în apropierea localităților Racoș, Mateiaș, Dopca, Bogata, Hoghiz, Fîntîna, Cuciulata, Ungra și Crihalma. În aceste sate locuitorii încă mai practică pescuitul cu pasiune, în timpul liber.

Expoziția temporară Pescuitul pe Olt între tradițional și actual vine în completarea expoziției permanente a muzeului și oferă vizitatorilor informații legate de speciile de pești care trăiesc în râul Olt, întâmplări și modalitățile de pescuit ale pescarilor Cazacu Constantin din Bogata, Cornel Boțoman din Mateiaș, Coman Mircea, Baga Ioan și Boțoman Mircea din Dopca. Aceștia obișnuiesc să pescuiască cu undița, după metode diverse, adecvate anotimpului, nivelului apei și respectând calendarul piscicol, potrivit reprezentanților muzeului.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.