Mai multe persoane din comunitatea defavorizată din Cristian au ajuns antreprenori cu ajutorul unei finanţări europene

Mai multe persoane din comunitatea defavorizată din Cristian au ajuns antreprenori cu ajutorul unei finanţări europene

20 de persoane din comunitatea marginalizată din comuna Cristian, județul Brașov şi-au deschis afaceri în mai multe domenii de activitate, prin Programul Integrat de Măsuri pentru Combaterea Excluziunii Sociale (PIMCES).

Primăria Comunei Cristian prin Programul Integrat de Măsuri pentru Combaterea Excluziunii Sociale (PIMCES) sprijină persoanele defavorizate din comunitate prin servicii sociale și medicale, cursuri de calificare profesională, activități școlare extracuriculare, îmbunătățirea condițiilor de locuit cât și dezvoltarea de noi afaceri.

Până în acest moment peste 28 de familii au beneficiat de reabilitarea locuinței sau racordarea la instalația de gaz, peste 150 de copii participă la programul „Școală după școală” și la diferitele activități școlare extracuriculare.

În urma participării la cursurile de Competențe Antreprenoriale, IT și de competențe socio-civice peste 130 de cristoloveni au absolvit cursurile și au avut posibilitatea să acceseze finanțări nerambursabile, în valoarea de 110.000 lei fiecare, pentru a dezvolta o afacere în localitate și pentru a înființa noi locuri de muncă.

Mai mulți cristoloveni înscrişi în proiect au depus planuri de afaceri și au susținut un interviu pentru a prezenta ideea de afacere.

În final, au fost selectați 20 de candidați care și-au deschis firme în domenii precum: construcții, transporturi, curățenie, croitorie, instalații electrice, servicii de peisagistică și cosmetică.

În continuare, în program se pot înscrie, pentru cursuri, atât persoane angajate dar cu venituri reduse cât și persoane fără loc de muncă.

Alte articole:   Șofer de TIR din Brașov, implicat într-un accident mortal în Hunedoara (Foto)

Cursurile de calificare profesională care urmează să se desfășoare în cadrul proiectului sunt: lucrător în comerț, montator sisteme verticale opace, manichiură/ pedichiură, frizer.

Participarea la aceste cursuri este gratuită și subvenționată în funcție de prezența la cursuri.

Detalii și alte informații la sediul proiectului PIMCES str. Lungă nr. 103, Cristian (Pomul Verde) sau la nr. de telefon: 0371 367 505.

Foto: arhiva/visibletheory.com

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.