blog-logo

Politiștii și inspectorii de la RAR au ieșit în controale, în trafic, pe strada Zaharia Stancu

Politiștii și inspectorii de la RAR au ieșit în controale, în trafic, pe strada Zaharia Stancu

Polițiștii brașoveni au desfășurat, vineri, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defecțiunile tehnice ale autovehiculelor. Dintre 10 sancțiuni, șapte au fost aplicate pentru constatarea unor defecțiuni tehnice.

Politiștii rutieri împreună cu specialiștii din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român Brașov, au acționat vineri, în intervalul orar 08.00-16.00, pe strada Zaharia Stancu, pentru a verifica starea tehnică a autovehiculelor din trafic.

În cadrul activităților au fost controlate 10 autovehicule, fiind sanctionati contraventional 5 conducatori auto, carora le-au fost aplicate în total 10 sanctiuni, în valoare totală de aproximativ 1.600 lei.

Dintre cele 10 sancțiuni, șapte au fost aplicate pentru constatarea unor defecțiuni tehnice, una pentru permis expirat, una pentru lipsa asigurării obligatorii și una pentru lipsa stingătorului din dotarea autovehiculului.

Alte articole:   Circulați în siguranță! Campanie de prevenire a accidentelor de circulație în care sunt implicați bicicliști, conducători de trotinete/trotinere electrice, mopede, motociclete

Tuturor celor cinci conducători auto sancționați li s-au reținut certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor conduse.

De asemenea, au fost reținute două permise de conducere, unul pentru valabilitate expirată și unul, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioada de 90 zile, pentru conducerea autovehiculului cu deficiențe periculoase la mecanismul de direcție, întrucât defecțiunea ar fi putut afecta siguranța circulației, prin punea în pericol a vieții și integrității corporale a persoanelor sau prin aducerea de prejudicii proprietății publice ori private.

Foto: arhiva

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.