Elevi din Brașov, prezenți la Sesiunea Regională de Selecție Transilvania Toamnă 2019 a European Youth Parliament

Elevi din Brașov, prezenți la Sesiunea Regională de Selecție Transilvania Toamnă 2019 a European Youth Parliament

Mai mulți elevi de la colegii din Brașov, alături de alți 100 de liceeni din alte județe, au participat în perioada 1-3 noiembrie la Sesiunea Regională de Selecție Transilvania Toamnă 2019 a Parlamentului European al Tinerilor, ce s-a desfășurat la Bușteni.

Echipa de elevi brașoveni a fost formată din 11 liceeni din cadrul Colegiului Național Andrei Șaguna, Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă, Liceului Andrei Mureșanu și Colegiului Tehnic Mircea Cristea.

Alături de alți 100 de participanți din alte județe, tinerii au dezbătut teme de interes european precum: dezvoltarea rurală și agricolă, poluarea aerului, integrarea statelor din Balcanii de Vest în Europa, egalitatea de șanse, principiile democrației europene, drepturile si obligațiile cetățeneștii, protecția mediului, comunicare etc.

În ultima parte a sesiunii tinerii au dezbătut în limba engleză moțiuni de rezoluție pe temele propuse și au votat în plen. Programul educativ a fost completat de seri interculturale și de un concert susținut de participanții muzicieni la eveniment.

În funcție de prestația fiecărui participant pe durata sesiunii, vor fi selectați 20 de participanți la Sesiunea Națională de Selecție, care va avea loc la Oradea în primăvara anului 2020. Mai apoi, cei mai buni 8 participanți români vor avea ocazia să petreacă 10 zile alături de tineri din toate țările europene, unde vor discuta numeroase teme de actualitate cu ocazia Sesiunii Internaționale a Parlamentului European al Tinerilor din Cipru, Nicosia în toamna anului 2020.

Alte articole:   Orțan: Guvernul României a îngropat proiectul spitalului regional de la Brașov

European Youth Parliament (EYP) promovează dimensiunea europeană în educație conform principiului « unitate în diversitate », și oferă posibilitatea elevilor și studenților din grupa de vârstă 16-21, să participe la o experiență unică, instructivă, practică și pozitivă.

European Youth Parliament constituie un forum în care tinerii îșii pot exprima părerile, fără nicio conotație politică și fără să se apeleze la interpretarea de rol. Tinerii sunt încurajați să se implice în problemele politice curente și în procesul democratic, practicând o gândire independentă și europeană.

Mai multe informații despre European Youth Parliament AICI.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.