blog-logo

Universitatea „Transilvania” Brașov, în topul celor mai bune universități din România, în 2019

Universitatea „Transilvania” Brașov, în topul celor mai bune universități din România, în 2019

Universitatea „Transilvania” din Brașov se află în top 10 cele mai bune universități din România. Clasamentul universităților din România 2019 a fost dat publicității de cea mai importantă asociație a cercetătorilor români din țară și străinătate, Ad Astra.

Clasamentul universităților din România 2019 este dominat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, urmată de Universitatea din București și de Universitatea Politehnică din București.

Universitatea „Transilvania” Brașov se situează între primele zece cele mai bune universități din țară, ocupând locul 9.

Nicio universitate privată nu se regăsește în clasamentul universităților din România, realizat pe baza prezenței instituțiilor de învățământ superior în 9 clasificări internaționale, potrivit Ad Astra și relatat de edupedu.ro.

Alte articole:   Marian Rasaliu: ,,În loc să se certe, membrii coaliției ar trebui să își îndrepte atenția spre mediul privat, pus la pământ de pandemie, în lipsa sprijinului financiar promis de către stat''

Metaranking analizează 91 de universități din România – 54 publice şi 37 private acreditate.

Autorii clasamentului spun că scopul Metarankingului Universitar-2019  este „să identifice care dintre aceste universităţi au o  minimă vizibilitate internaţională  în rankingurile majore ale universităţilor (sunt prezente în cel puţin un ranking inclus în analiză) şi  care este impactul lor relativ în aria academică internaţională  (prin punctajul obţinut în metaranking)”.

Metarankingul Universitar-2019 utilizează metodologia propusă de membrii High Level Experts Group, numiți în 2016 de Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru a elabora Metarankingul Universitar-2016.

Raportul, care continuă activitatea precedentă, a fost elaborat cu sprijinul Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români și este publicat cu suportul asociației (fără a angaja însă asociația asupra conținutului, al cărui copyright aparține autorilor).

Alte articole:   Vaccinurile Pfizer și Moderna s-ar putea administra în trei doze

Analizele prezentate “pornesc de la datele disponibile pe websiteurile rankingurilor internaționale ale universităților la data de 1 noiembrie 2019”, se arată în raportul Ad Astra.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate