7 idei de cadouri potrivite pentru copii

Atunci când vine vorba de făcut un cadou copiilor, probabil că 99,9% dintre noi se vor gândi la o jucărie, însă dacă ne-am pune puțin imaginația și creativitatea la contribuție, am găsi și alte variante.  

E drept că sunt șanse mari ca o jucărie să îl bucure mai mult decât o pereche de mănuși, de exemplu, dar în cele ce urmează vă vom oferi câteva sugestii diferite de cadouri care îi vor face fericiți pe cei mici.

Fie că sunteți părinți, fie că veți alege cadoul pentru un nepot sau copilul unor prieteni, trebuie să țineți cont în primul rând de vârsta acestuia. Nu poți să oferi un puzzle complicat unui copil de 3-5 ani, în ideea ca se va bucura de el când va fi mai mare, cum la fel de neinspirat va fi să oferi un ursuleț de pluș unui copil trecut 8-9 ani. Pornind de la vârsta cea mai fragedă, iată care sunt cadourile cele mai potrivite pentru copii:

Jucării

Sunt cele mai indicate în cazul copiilor până în vârsta de trei ani, mai ales dacă sunt viu colorate, scot sunete și au luminițe care vor ține treaz interesul celor mici.

Creioane colorate și plastilină

După vârsta de trei ani, când copiii deja trec într-o nouă etapă a vieții, încep să exploreze și să se exprime, o cutie de creioane colorate și o carte de colorat vor fi foarte apreciate de cei mici. La fel, și o cutie de plastilină le va capta, cu siguranță, interesul.

Alte articole:   Trei proiecte de peste 300 de milioane de euro, finanțate din fonduri europene

Cărți

Sunt cadoul potrivit pentru mai multe categorii de vârstă, începând cu cărțile cu poze și desene pentru cei mai mici, continuând cu cărțile de povești și apoi cu cele de aventuri, SF, povestiri istorice, etc. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de cadou, cărțile pentru copii de la editura Niculescu sunt alegerea ideală. Nu trebuie decât să consultați oferta de pe niculescu.ro și  să comandați exemplarul dorit. 

Jocuri

După vârsta de 5 ani, copiii  încep deja să fie fascinați de jocuri de tip lego sau puzzle, așa că se vor bucura, cu siguranță, de un astfel de cadou.

Rechizite

Pentru copiii care merg la grădiniță și pentru școlarii din clasele primare, un penar viu colorat, un ghiozdan special, un set de creioane colorate mai deosebite precum și alte rechizite reprezintă cadoul perfect.

Bicicletă sau alte accesorii sportive

Tot de la aceeași vârstă, copiii se joacă de mult pe afară, așa că o bicicletă ar fi un lucru de care ar avea nevoie. În cazul în care copilul are deja o bicicletă, vă puteți orienta la o pereche de role sau un skateboard. De asemenea, vor fi apreciate și echipamente de protecție precum o cască pentru bicicletă sau cotiere și genunchiere.

O petrecere surpriză

Fiecare copil își dorește să se afle în centru atenției de ziua lui, astfel că o petrecere organizată cu această ocazie îl va bucura foarte mult. Va primi cadouri de la invitați, se va simți iubit și apreciat, iar astfel de momente nu vor fi uitate ușor.

Alte articole:   Persoane lovite de mașină, la Făgăraș

Înainte de a vă decide asupra cadoului, consultați-vă cu părinții pentru a afla ce și-ar dori cel mai mult copilul lor, iar dacă voi sunteți părinții, stați de vorbă cu cel mic pentru a-i afla dorințele. Dacă ați observat că acesta are oarece înclinații spre un domeniu, găsiți un cadou care să îl ajute să își dezvolte aptitudinile.

De exemplu, dacă are talent la desen, îi puteți face cadou un set de acuarele și pensule pentru pictură. Dacă are înclinații muzicale, oferiți-i un instrument la care să învețe să cânte. Un telescop, un binoclu, un microscop sau o trusă de chimie reprezintă cadoul ideal pentru copiii care manifestă interes pentru cercetare.

Păstrați surpriza până în ultimul moment, pentru ca satisfacția copilului să fie maximă în momentul în care îi veți oferi cadoul!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.