Zeci de cărţi de identitate provizorii, emise în weekend-ul alegerilor prezidenţiale

Zeci de cărţi de identitate provizorii, emise în weekend-ul alegerilor prezidenţiale

Brașovenii care au solicitat la acest sfârșit de săptămână eliberarea sau reînnoirea cărţii de identitate au putut obţine noul document în doar câteva ore.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Braşov, în weekend-ul alegerilor prezidenţiale (9-10 noiembrie) au fost emise 49 cărţi de identitate provizorii, pentru solicitanții care nu aveau sau care aveau buletine expirate și voiau să meargă la vot, iar 331 de cărţi de identitate, care au fost solicitate anterior.

Potrivit şefului Serviciului de Evidenţa Persoanelor, Carmen Şchiopu, sâmbătă au fost emise, pe loc, 12 cărţi de identitate provizorii, iar alte 131 de documente de identitate, au fost eliberate, pentru solicitările depuse până vineri,

Duminică, Evidența Populației Brașov a emis încă 37 de cărţi provizorii de identitate, pentru cei care nu aveau sau care aveau buletie expirate.

 De asemenea, a eliberat 210 documente de alt tip, solicitate anterior.

Serviciul Public de Evidență a Persoanelor Brașov va avea program prelungit cu publicul și la doilea scrutin pentru alegerile prezidențiale.

În vederea turului 2 al alegerilor prezidenţiale le reamintim cetăţenilor să îşi verifice actele de identitate, din punct de vedere al valabilităţii, astfel încât să se asigure că pot vota pe 24 noiembrie. În cazul în care constată că documentele sunt expirate, trebuie să înceapă de urgenţă procedura pentru reînnoire. Serviciul Public Comunitar local de Evidenţă a Persoanelor va lucra şi în weekendul din turul 2 al alegerilor, iar dacă va fi nevoie, vom elibera cărţi de identitate provizorii, cu o valabilitate maxină de un an“, a precizat Carmen Şchiopu.

Alte articole:   Ceremonialul Gărzii din Cetatea Făgăraș, reluat în acest weekend
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.