blog-logo

publicitate

Primăria Brașov vrea să producă agent termic cu panouri solare în Astra

Primăria Brașov vrea să producă agent termic cu panouri solare în Astra

Consiliul Local Brașov va analiza, din punct de vedere tehnico-economic, oportunitatea implementarii de catre Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) a unei instalatii de producere a apei calde menajere ce utilizeaza energie regenerabila ce ar urma sa fie injectata in reteaua de distributie a PCT5 Astra.

Cladirea este deja dotata cu 60 de panouri solare cu tuburi vidate (15 tuburi/panou) si suporti aferenti pentru montaj inclinat pe acoperis. In prezent, apa calda menajera produsa in PCT5 Astra se prepara cu cazane pe gaze si schimbatoare de caldura cu placi avand capacitatea maxima de 900 kW fiecare.

Se doreste astfel scaderea cheltuielilor de distributie prin producerea in regim propriu de energie verde cu surse regenerabile. Rolul instalatiei nu este de a inlocui instalatia existenta de preparare ACM, ci de a functiona in paralel cu aceasta pentru asigurarea unui aport energetic suplimentar in retea.

„Se analizeaza doua tipuri de instalatii, cu panouri termice si cu panouri fotovoltaice. Instalatiile vor functiona in paralel cu instalatiile de incalzire si preparare apa calda menajera existente in cadrul punctului termic PCT5 Astra aflat in zona str. L.C.Babes nr.10 din Municpiul Brasov. Investiţia prin care se va realiza creșterea performanței energetice a instalatiei de preparare apa calda menajera are ca scop reducerea consumului de energie termica concomitent cu menținerea condiţiilor igienico-sanitare şi de confort, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pe tot parcursul unui an”, se arată în referatul de specialitate trimis consilierilor locali.

Reducerea consumului de materie primă precum si scaderea gradului de poluare sunt argumentele care au stat la baza masurilor întreprinse de catre Uniunea Europeană în domeniul energetic.

Alte articole:   Atenție, brașoveni! PETrică nu mai are bilete RAT!

Conform datelor tehnice, se alcatuiesc patru grupuri a cate 15 panouri solare fiecare, fiecare grup fiind dotat cu cate o statie (grup) de pompare independent. Panourile solare se grupeaza cate 5 conectate in serie, gruparile de cate 5 fiind conectate in paralel. Cele patru grupuri de pompare se racordeaza la un distribuitor/ colector comun de unde agentul termic va fi pompat in schimbatorul de caldura solar 2 cu capacitatea de 90KW.

Apa calda menajera preparata cu schimbatorul solar se stocheaza la temperatura de 60 grade Celsius în patru vase de acumulare conectate in paralel doua avand capacitatea de 5mc, respectiv doua de 3mc.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.