blog-logo

Pensionarii ar putea primi tichete de masă în locul tichetelor de călătorie

Pensionarii ar putea primi tichete de masă în locul tichetelor de călătorie

Pensionarii beneficiază anual de tichete de masă și de călătorii compensate cu trenul, dar mulți dintre aceștia nu le folosesc, astfel că legiuitorul face o schimbare în rândul acestor tichete, modificare ce vine în ajutorul acestora.

Pensionarii beneficiază legal de 6 călătorii compensate cu trenul, anual. Foarte mulți dintre aceștia nu le utilizează, astfel că legiuitorul are în vedere o modificare în rândul acestor tichete.

Potrivit modificării legislative, persoanele care nu folosesc aceste tichete de călătorie compensate cu trenul vor putea beneficia într-un alt mod de acestea.

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Inițiatorii proiectului legislativ mai precizează că de tichetele de masă vor beneficia cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii.

„De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, notează inițiatorii.

Proiectul legislativ  urmează a fi supus aprobării în Parlament.

Alte articole:   Polițiștii au dat peste 30 de amenzi în valoare totală de peste 15.300 de lei

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.