De ce este importantă planificarea propriului buget?

Planificarea financiară reprezintă cheia succesului în orice domeniu. Atunci când vine vorba de viața personală, importanța unor decizii înțelepte este esențială pentru a evita dificultățile legate de bani și a atinge o stare de echilibru.

Prin controlul veniturilor și al cheltuielilor, o persoană poate să își achite facturile la timp, reușește să economisească sume considerabile ori să își satisfacă aproape toate capriciile, fără să rămână pe minus la sfârșitul lunii. 

Bugetul personal reprezintă instrumentul cu ajutorul căruia pot fi rezolvate toate provocările financiare, fiind benefic atât celor care își doresc să depășească un impas financiar cât și celor care vor să-și planifice drumul spre prosperitate. Află mai departe de ce este util să realizezi o hartă pentru banii tăi.

Te ajută să-ți stabilești obiective financiare

Orice decizie referitoare la bani necesită înainte planificare și abia apoi acțiune. Prin crearea unui plan, poți analiza și evalua mai ușor situația curentă de la care pornești pentru a-ți stabili obiective cât mai realiste. În funcție de etapa în care te afli, poți să îți setezi țeluri referitoare la sănătate, educație, achiziția unei locuințe sau a unui autoturism, căsătorie, copii, stil de viață sau pensionare. Orice obiectiv poate fi definit pe termen scurt, mediu sau lung, în funcție de nevoile tale viitoare. În acest fel, vei fi mai motivat și îți vei dori mai mult de la viața ta financiară.

Alte articole:   COVID-19. 50 de copii din Gorj, în carantină după ce au fost într-o tabără la Cheile Grădiștei!

Conștientizezi pe ce se duc banii

Scopul procesului de planificare este să-ți controlezi mai ușor situația financiară. Prin stabilirea unui buget personal vei avea în permanență o imagine de ansamblu asupra tuturor cheltuielilor efectuate. În acest fel, vei observa pe ce se duc banii și unde ai putea să ajustezi pentru a  economisi mai mult.

Descoperi care îți sunt sursele de venit

Atunci când iei bani din părți diferite și în perioade distincte ale lunii îți este mai greu să ții o evidență constantă. Prin intermediul unui buget, vei identifica dacă veniturile tale sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile curente și dacă îți permit să economisești ori să-ți îndeplinești obiectivele financiare. Ai putea fi surprins să descoperi că banii nu sunt chiar atât de mulți și că n-ar strica să găsești noi surse de câștig.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: Turiştii şi navetiştii sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu noul coronavirus

Ai posibilitatea de a-ți planifica toate cheltuielile

Cumpărăturile impulsive ne fac pe cei mai mulți dintre noi să ajungem la dificultăți financiare. Cheltuind fără rost, pe lucruri de care nu ai neapărat nevoie, ajungi să închei luna cu multe minusuri și astfel nu reușești să atingi un echilibru financiar. Un buget te ajută să stabilești tot ceea ce cumperi. Prin urmare, vor fi evitate situațiile în care pleci de acasă cu gândul de a achiziționa doar câteva produse și te întorci cu mult mai multe decât ți-ai fi dorit.

Afli cum să folosești inteligent un împrumut

Mulți oameni contractează diferite credite atunci când au probleme financiare. Banii împrumutați nu sunt însă întotdeauna folosiți rezonabil și acest lucru nu face decât să adâncească impasul în care se află. Planificare bugetară te poate ajuta să împrumuți exact suma de care ai nevoie și să o utilizezi într-un scop deja stabilit. De pildă, poți accesa un credit prin Viaconto, deoarece ai posibilitatea de a împrumuta rapid până la 4.000 de lei, bani pe care să-i folosești pentru a rezolva o problemă urgentă. Prin intermediul viaconto.ro poți accesa un credit online și dacă ai nevoie de mai mulți bani pentru o investiție sau să-ți îndeplinești unul dintre obiectivele financiare.

Alte articole:   Polițiștii locali au găsit o fetiță de 3 ani și au înapoiat-o mamei

Economisești mai mult

Bugetul personal te ajută să economisești pentru a cumpăra un anumit bun sau ca să îți permiți să mergi într-o vacanță. Având o imagine realistă asupra câștigurilor și cheltuielilor, poți să observi mai ușor unde ai putea face o reducere de costuri. În cazul în care plătești prea mult pentru utilități încearcă să diminuezi consumul, iar dacă ai primit bonusuri la serviciu transformă-le în economii fără să le consideri venituri în plus pentru întregul buget.

Planificarea finanțelor îți oferă o imagine fidelă și realistă a situației tale curente sau viitoare. Prin intermediul unui buget poți să ții sub control cheltuielile și să îți îmbunătățești câștigurile, ai șansa de a-ți atinge obiectivele propuse și de a menține un echilibru financiar permanent.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate