blog-logo

Vibrate!festival revine la Braşov

Vibrate!festival revine la Braşov

Unul dintre evenimentele de referință în domeniul muzicii clasice, vibrate!festival, revine în Brașov, între 15 și 17 noiembrie.

Cea de-a cincea ediție a festivalului internațional debutează sub umbrela unei teme relevante pentru trăirile și aspirațiile de astăzi – Flow. Prin acest concept, organizatorii lansează invitația, către toți cei cu spirit deschis, care iubesc muzica și creativitatea și au curiozitatea să exploreze noi dimensiuni ale creației, tinerii inclusiv, să trăiască din plin experiența momentului prezent, eliberator și surprinzător, să se lase ghidați de sunet și să „curgă” conștient, intuitiv și natural prin intersecțiile armonioase dintre vibrațiile înalte ale muzicii și artele conexe, găzduite în spații inedite din orașul montan.

Programul reunește performeri recunoscuți internațional – câștigători ai concursurilor de prestigiu din întreaga lume, nume sonore ale scenei, distinși creatori și inovatori îndrăgiți de publicul de pretutindeni. La această ediție pornim pe urmele duelurilor din edițiile precedente Game, Set & Music și West Side Story la Tenis Arena, trecem la nivelul următor cu Handel, Dvorak, Berio, Piazzolla și una dintre cele mai vechi teme muzicale Europene cunoscute, La Follia în viziunea lui Vivaldi și ascultăm hiturile lui Piazzolla – tangourile Cele Patru Anotimpuri la Buenos Aires, neobișnuitul Cvintet cu saxofon de Adolf Busch și Cvintetul cu pian op. 1 plin de glorie romantică de Dohnanyi. Acestea sunt doar câteva dintre noutățile ediției V, ce vor fi dezvăluite în detaliu, în curând, pe www.vibratefestival.ro.

De-a lungul celor patru ediții anterioare, peste 50 de artiști români și internaționali au fost prezenți, unii în premieră în România, la vibrate!festival, 33 de concerte au încântat simțurile a 7000 de vizitatori, martori ai expozițiilor și instalațiilor neconvenționale, ai serilor de performance și colaborărilor interdisciplinare – între muzică și dans sau între muzică și tenis. Proiectele educaționale, atelierele și conferințele au stabilit un dialog cu oameni pasionați ai genului, ce s-a extins și în afara perioadei festivalului, potrivit organizatorilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov