blog-logo

Petiţie pentru înființarea unui centru regional de tenis, la Brașov

Petiţie pentru înființarea unui centru regional de tenis, la Brașov

Şeful secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Dan Grigorescu, a lansat o petiţie online pentru înfiinţarea unui centrul regional de tenis la Braşov.

Mesajul postat de medicul braşovean pe siteul petitieonline.com, mai jos:

Dragi brașoveni!


Am aflat chiar azi, la câteva minute după miezul nopții, că domnul Ion Țiriac, președintele FRT,  a declarat că este decis să relanseze tenisul românesc. Cum? Simplu, dar și extrem de impresionant: pe lângă aducerea în România a patru turnee internaționale, pregătește construirea în țară și a patru centre regionale de tenis.


„Hai să vedem dacă primarii, Guvernul le vor vrea în România” – și-a mai exprimat neîncrederea actualul președinte al Federației Române de Tenis. Mai ales că „și la noi sunt copii care vor să facă tenis după ce au văzut rezultatele Simonei Halep, dar unde, când și cum? Au nevoie de antrenori.”


Și de turnee de nivel mondial unde să poată vedea „pe viu” cum se joacă la acest nivel, aș mai completa eu, după ce m-am convins personal de importanța maximă a unei astfel de experiențe.


Cum unul dintre cele patru centre regionale este deja oferit de Ion Țiriac primarului Clujului, Emil Boc (care și-a dovedit deja atât sprijinul instituțional, cât și personal, pentru susținerea acestui sport), nu mai rămân decât trei disponibile pentru a fi „adjudecate”. 


Domnule Ion Țiriac!
Dacă actualii reprezentanți aleși ai Brașovului nu s-au repezit încă să vă contacteze și să vă ofere toate condițiile pentru ca aici să-și aibă sediul unul dintre centrele regionale de pregătire în tenis pe care intenționați să le înființați în România, hai că o facem noi, părinții copiilor care trudesc deja în acest sens.


Și o facem informându-vă că în cadrul proiectului viitoarei „Săli Polivalente” ar fi loc berechet pentru construirea și funcționarea unui complex de tenis cu facilități care să permită nu numai pregătirea tinerilor tenismeni, ci și găzduirea unui turneu de anvergură internațională!


De ce Brașovul și nu alte orașe mari din țară? Voi aduce primele trei cele mai tari argumente:


1. Dintre primele orașe importante din țară, Brașovul este pe locul al doilea în categoria „orașelor-magnet””, prezentând o creștere rapidă a populației, prin migrația internă mai ales a familiilor de români din estul și sudul țării, care aduc cu ele și un important contingent de copii care constituie o importantă bază de selecție pentru sport, deci inclusiv și pentru tenis.


2. Dintre primele orașe importante din țară, Brașovul se dovedește un real centru regional, prin proiectele deja demarate si aflate in curs de implementare ale Aeroportului și Spitalului Regional de Urgență.


3. Dintre primele orașe importante din țară, Brașovul este situat cel mai central, permițând accesul rapid al tinerilor care vor dori să se pregătească și să concureze pe terenurile noului centru regional de tenis.
Într-un asemenea context, nu credeți că dezvoltarea unui astfel de centru sportiv regional ar deveni parte a unei strategii  de tip win-win, în care toate părțile ar avea de câștigat? Și înca foarte mult?

De aceea îmi permit să vă întreb frontal: Frați brașoveni, ce ziceți? Vă alăturați ideii?


Dacă da, semnați această petiție, ca și modalitate de a-i determina pe aleșii noștri locali să inițieze cât mai rapid posibil toate demersurile necesare pentru realizarea acestui proiect, în care, cred eu, Brașovul are toate condițiile pentru a se califica „en fanfare”!

Petiţia poate vizualizată aici: https://www.petitieonline.com/susinem_infiinarea_unui_centru_regional_de_tenis_la_braov?u=271107&uv=18422289&utm_source=fb_share

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate