blog-logo

Întâlnire cu urmaşii mocanilor săceleni

Întâlnire cu urmaşii mocanilor săceleni

Muzeul de Etnografie Brașov organizează o întâlnirie cu urmașii mocanilor săceleni, din Cahul (Republica Moldova) și cu cei din Săcele care va avea loc în data de 14-16 noiembrie, la Săcele și Brașov.

Acest eveniment face parte din proiectul intitulat „Pe urmele mocanilor săceleni în Basarabia”, inițiat de Muzeul de Etnografie Brașov, în parteneriat cu Universitatea de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova, Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu”, București și Muzeul Brăilei „Carol I”, care a urmărit cercetarea istoriei societății tradiționale din Europa de Est, prin prisma analizei fenomenului transhumanței; cercetarea modului de viață, a mentalității și a amprentelor culturale pe care oieritul transhumant le-a lăsat în timp și spațiu, cu referire specială asupra zonelor matcă și zonelor de migrare.

Publicul interesat este invitat în 15 noiembrie, ora 10.00, la Muzeul Etnografic Săcele, din Bulevardul Brașovului nr. 153, la o întâlnire cu invitații din Cahul în cadrul expoziției temporare „Fascinanta întâlnire în Basarabia cu urmașii mocanilor săceleni”.
La ora 12.00 se vor realiza vizite de documentare la : Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, str. Profesor Victor Jinga, Satulung și Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Piața Libertății nr. 5, Satulung.

La ora 15.00 se va desfășura Colocviul: Direcții noi de cercetare în sudul
Basarabiei pentru anul 2020 (Muzeul de Etnografie Brașov, Institutul de Etnografie și Folclor „C. Brăiloiu”, București, Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul); locație: Pensiune Piroska, str. Zizinului, nr. 2, Săcele
, potrivit organizatorilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate