blog-logo

5 semne că trebuie să înlocuiești covorașele auto

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/masina-interior-vehicul-auto-1882686/

Odată ce ai devenit posesorul unei mașini, trebuie să iei în calcul faptul că aceasta necesită investiții regulate și o grijă atentă pe care să i-o oferi. Acest lucru aduce numai beneficii atât din punct de vedere al confortului, cât și din cel al siguranței.

Mai mult, lucrurile mărunte dar întreținute impecabil, cum ar fi covorașele auto, pot face diferența atunci când un potențial cumpărător vine să-ți vadă mașina. 

Rolul preșurilor auto 

Chiar dacă par niște obiecte banale, covorașele auto sunt surprinzător de importante. Acestea protejează vehiculul tău de murdărie și umezeală și oferă un aspect plăcut interiorului mașinii. Cel mai important rol îl joacă însă în siguranța în timpul condusului. Dacă sunt de calitate bună și dacă se potrivesc perfect mașinii tale, covorașele îți asigură o bună aderență a piciorului la condus. 

Ca orice consumabilă a mașinii, inclusiv covorașele auto au nevoie să fie schimbate din când în când. Iată care sunt cele 5 semne care indică faptul că a venit momentul să cumperi unele noi. 

1. Dacă se ridică

De îndată ce covorașele tale auto au început să se ridice pe alocuri, a sosit momentul să le înlocuiești. Lăsând la o parte că arată urât și poate fi enervant, acest lucru poate fi extrem de periculos în cazul în care oricare dintre pedale, frână, ambreiaj sau accelerație, sunt nu pot fi apăsate până jos. Există două motive pentru care covorașele tale auto se ridică în anumite părți:

  • nu sunt potrivite pentru forma podelei mașinii tale.
  • s-au învechit.
Alte articole:   Primăria Brașov a lansat licitația pentru încă 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice

În oricare din aceste două situații, trebuie achiziționate niște preșuri noi. 

2. Dacă alunecă

În cazul în care covorașele se mișcă ușor, alunecă sau se deplasează, este timpul să le schimbi. De regulă, covorașele care sunt prea mici pentru spațiul pe care sunt așezate sunt inutile. Acestea nu protejează eficient mocheta mașinii și se mută de fiecare dată când intri sau când ieși din mașină. Pe lângă faptul că acest lucru este periculos, este și inestetic și enervant să le pui mereu pe poziție. Ai grijă ca următoarele covorașe pe care le achiziționezi să se potrivească perfect după dimensiunea mașinii tale.

Alte articole:   Polițiștii au dat peste 300 de amenzi în valoare totală de 13.500 de lei

3. Dacă s-au rupt

Dacă există o gaură în unul dintre covorașele auto, este categoric momentul să cumperi unele noi.  Altfel, podeaua mașinii nu mai este protejată de murdărie și umezeală. Ori dacă aceasta mucegăiește, este mult mai greu de înlocuit spre deosebire de preșurile auto. Așa că alege varianta cea mai simplă și cea mai puțin costisitoare: înlocuirea covorașelor auto cu unele noi pentru a le reda utilitatea și eficiența. 

4. Dacă miros urât 

La un moment dat, oricât ai spăla covorașele, mirosul neplăcut emenat de ele îți va arăta că momentul lor s-a dus. Covorașele auto nu au durată de viață nelimitată, chiar dacă unele sunt mai rezistente decât altele. Ai să observi că în momentul în care cumperi covorașe auto noi și le pui în mașină în locul celor urât mirositoare, vei reda mașinii tale celebrul iz de „mașină nouă”. 

5. Dacă vrei să vinzi mașina

Un motiv serios pentru care trebuie să iei în calcul înlocuirea covorașelor auto este dacă plănuiești să vinzi mașina. Accesoriile impecabile sunt prima metoda prin care îți poți face mașina să arate și să miroasă ca una nouă. Cu cât arată mai bine accesoriile și cu cât mai curat este vehiculul tău, cu atât va fi mai atractiv pentru cumpărător. Investiția nu este una deosebit de mare, indiferent de care alegi să cumperi. Acestea pot fi de două feluri, preșuri auto din cauciuc sau din mochetă. Se găsesc pentru toate bugetele și pot fi comandate cu ușurință de pe internet, de la magazine virtuale precum ptc-auto.ro.

Alte articole:   Toate locurile din spitalul modular COVID-19, ocupate. Paturi suplimentare la Spitalul Municipal Făgăraș

Pe lângă schimbarea ștergătoarelor sau înlocuirea becurilor de la faruri, înlocuirea covorașelor auto este poate unul dintre cele mai responsabile gesturi de întreținere a mașinii tale. Așa că fă-ți o favoare și investește într-un set nou de covoare auto și vei vedea cum automat mașina ta va arăta mai bine și va fi și mai plăcut și mai sigur de condus.  

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.