455 secții de votare și peste 510.000 de persoane cu drept de vot, în județul Brașov

455 secții de votare și peste 510.000 de persoane cu drept de vot, în județul Brașov

În județul Brașov sunt așteptați duminică, la urne peste 510.000 de cetățeni cu drept de vot, în cele 455 de secții de votare, din județ, pentru a desemna, dintre cei 14 candidați, persoana care să deţină funcţia de preşedinte al României.

Pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc în 10 noiembrie 2019, au fost amenajate 455 secţii de votare, în județul Brașov, dintre acestea 182 vor fi deschise în municipiu.

Pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor prezidențiale de duminică, Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Ion Marcel Vela, a susținut joi, o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI.

În acest context, prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a făcut o informare cu privire la acțiunile întreprinse pentru buna desfășurare a procesului electoral.

„Toate instructajele la nivelul județului Brașov au fost finalizate până la această oră. Mă refer la președinții secțiilor de votare, la locțiitorii acestora, precum și la operatorii de tablete electronice care vor fi folosite în ziua alegerilor prezidențiale. Sâmbătă, începând cu ora 8.00, va începe distribuirea materialelor necesare procesului de vot către toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov. Din punctul nostru de vedere, pregătirile se desfășoară conform planificării. Menționez că, la nivelul Instituției Prefectului județul Brașov, avem o colaborare foarte bună cu toate armele din MAI și cu toți ceilalți colaboratori angrenați în procesul electoral. Ne vom face datoria cu responsabilitate și profesionalism până în ultima clipă”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Pentru votul de duminică în județul Brașov au fost tipărite 571.540 de buletine de vot, iar pe listele electorale se află 519.538 de alegători.  

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Secțiile de votare vor fi deschise la ora 07.00 alegerile urmând să se desfășoare până la ora 21.00.

Ministerul Afacerilor Interne pune la dispoziția publicului o pagină de Internet informativă conținând prevederi cu caracter general privind alegerile pentru Președintele României din anul 2019: https://www.mai.gov.ro/alegeri-prezidentiale-2019/

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.