blog-logo

Cristinel Paltin, primar Șercaia: Dezideratul meu este să termin lucrările de apă-canal

Cristinel Paltin, primar Șercaia: Dezideratul meu este să termin lucrările de apă-canal

Primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, stadiul lucrărilor în ceea ce privește realizare rețelei de apă și canalizare pentru toate satele care aparțin de această localitate.

„Activitatea mea ca primar s-a axat, în mandatele pe care le-am avut, din 2004, ca să obțin fonduri, indiferent de unde, pentru a îmbunătăți viața a cât mai multor locuitori din Șercaia. În actualul mandat am ca deziderat să termin de implementat infrastructura apă-canal la nivel de comună. Vreau ca toată lumea să fie racordată la sistemul de apă și canalizare. Investiția a început demult, cu fonduri europene. În 2010 am realizat proiectul, implementat în intervalul 2012-2015, în valoarea de 2,5 milione de euro. Am continuat în 2012 cu un program pe Administrația Fondului de Mediu, la Hălmeag, sat peste Olt. În 2015 s-a finanțat, iar acum suntem în faza de recepție finală. Astăzi, avem în implementare ultimul proiect, pe noul exercițiu financiar al fondurilor europene, la satul Vad, care merge cap-coadă, inclusiv branșamentele individuale”, a declarat Paltin astăzi, într-o conferință de presă.

El a mai precizat că, în acest interval, s-a mai derulat un proiect pe PNDL1, extinderea rețelei pentru satul Șercaia, pentru că în primul proiect nu s-a putut prinde tot satul la acea vreme, din cauza condițiilor impuse de către finanțator.

Alte articole:   Ştampila, eliminată din semnăturile oficiale la Ministerul Dezvoltării

Două proiecte pentru drumuri, depuse pentru finanțare

„Am depus încă două proiecte de finanțare. Unul împreună cu comuna Șoarș, pe Valea Felmerului, pentru realizarea unui drum între cele două localități. Celălalt proiect este pentru modernizarea unor drumuri de interes local, pe partea de margine a satului Șercaia, ca să scoatem circulația grea din centru, un fel de centură ocolitoare. Proiectul vizează aproximativ 5 km. Sunt două bretele de la intrarea dinspre Făgăraș, iar a doua de la capătul străzii Oltului, de la cimitirul sașilor, către ferma de nurci, ajunge la DN1S, Șercaia-Hoghiz”, a anunțat edilul din Șercaia.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate