blog-logo

Abordează DIFERIT vacanțele! 4 modalități de a te contopi cu o cultură TOTAL NOUĂ

Ai nevoie de o vacanță în care să te relaxezi sau de una în care să profiți cât mai mult de obiectivele turistice pe care le poate oferi o anumită locație? Indiferent de motivul pentru care alegi să călătorești, dacă îți dorești să ai o experiență de neuitat în vacanțele tale, ar trebui să îți propui ca obiectiv faptul de a gusta cât mai mult din cultura acelui loc. Astfel, vei veni acasă cu mai mult decât poze și niște suveniruri. Vei veni cu lecții noi la care să reflectezi, lecții învățate din tradițiile localnicilor. 

Poate fi foarte interesant să pleci într-o destinație care are o cultură total diferită de cea a României. Poți opta pentru o vacanță în Maroc, în țări africane, sud-americane sau asiatice. Aici oamenii par a trăi după reguli total diferite față de ale noastre. Cum poți ajunge să le înțelegi și să le apreciezi?

Alte articole:   Grădina Zoologică angajează!

Învață să te bucuri din plin de cultura altor țări prin aceste 4 modalități:

  • Familiarizează-te cu cultura locală înainte de a pleca în vacanță

Pe lângă faptul de a învăța câteva cuvinte și expresii de bază în limba locală și de a fi la curent cu ultimele știri, încearcă să afli mai multe despre obiceiurile culinare ale zonei sau despre particularitățile muzicii specifice. Poți face asta cumparând o carte de bucate cu rețete din acea țară. Astfel, te poți acomoda cu aromele predominante și vei putea gusta preparate autentice având deja un reper de comparație în spate. 

Cât despre muzică, realizează un playlist cu repertoriul specific și ascultă-l înainte și în timpul călătoriei. Vizita ta va căpăta dimensiuni mai ample și te vei putea bucura în mod aparte de peisajele pe care destinația le oferă.

  • Petrece o zi ca un localnic 

Ai ocazia să observi cultura în cele mai obișnuite locuri, atunci când îți propui să faci lucruri obișnuite. Spre exemplu, dacă ai încerca să trimiți un pachet din Thailanda acasă sau dacă ai încerca să faci cumpărăturile de la un magazin sau dintr-o piață din Italia, te-ai lovi de convenții sociale și culturale de care nu ai fi fost conștient altfel. Într-o zi din vacanța ta fă doar activități obișnuite. Vei fi surprins de cât de multe diferențe vei observa! 

  • Alege cu grijă locul în care te vei caza
Alte articole:   Direcția de Asistența Socială Râșnov caută voluntari

Oricât de tentant ar fi să te cazezi la un hotel luxos unde te poți bucura de toate condițiile, dacă vrei să experimentezi cât mai bine cultura unui loc, este recomandat să cauți o cazare care îți permite acest lucru. Poți alege să rezervi un apartament pentru câteva zile, unde să fii aproape de oameni care vorbesc limba locală, nu engleză. De asemenea, turismul autohton este în continuă creștere, tot mai multe locații oferindu-ți camere decorate în stil tradițional, posibilitatea de a purta un costum specific zonei sau de a practica activități rurale. 

  • Vizitează țara atunci când are loc un festival sau un eveniment sportiv
Alte articole:   Doi sportivi braşoveni, la Campionatul Mondial de Lupte pe plajă

De cele mai multe ori, elementele tradiționale ale unei destinații ies cel mai bine la iveală în cadrul unui festival local sau național. Pe lângă faptul că te vei bucura de distracție, culoare și muzică, ai ocazia să guști din freamătul comunității și să te bucuri la fel ca un localnic de sărbătoare. 

Alege să călătorești în așa fel încât să aduni cât mai multe experiențe autentice. Vei veni acasă cu povești fantastice și le vei face tuturor poftă de explorare și aventură. Unde vrei să călătorești vacanța asta? 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate