blog-logo

Top 4 city break-uri de iarna cu destinații romantice!

O vacanță este ca o gură de aer proaspăt: mereu binevenită! Dacă bugetul sau timpul nu îți permit să ai parte de o săptămână întreagă de relaxare, un city-break ar putea fi soluția perfectă. O vinere liberă plus un weekend pot face minuni pentru a-ți încărca bateriile, iar dacă ai alături persoana iubită, totul capătă un aer special și romantic. Plimbările în natură și vizitarea obiectivelor turistice vor alunga rutina din relația voastră și veți avea parte de clipe ce se vor transforma în amintiri frumoase. 

Pentru a te bucura de priveliști încântătoare, iată câteva orașe care arată minunat “îmbrăcate” în haine de iarnă:

Budapesta, capitala Ungariei oferă peisaje de vis atunci când iarna își intră în drepturi. Are o arhitectură impresionantă, muzee, palate și multe dealuri de unde poți admira panorama orașului, care îți va încălzi simțurile oricat de frig ar fi afară. Budapesta este situată pe ambele maluri ale Dunării, iar podurile care o traversează dau un aer cosmopolit și romantic orașului. Cert este că nu vei avea timp să te plictisești. Seara poți ieși cu persoana iubită la cină, într-un ambient elegant și romantic. Pune în bagaj un costum, o cămașă elegantă și o rochie provocatoare și o să te simți ca într-un film romantic american. Alege un local potrivit, unde se cântă live și poți savura un vin bun. Mâncarea, în Budapesta, cu siguranța va fi delicioasă! Nu pleca din acest oraș fără să te relaxezi la Băile Termale Szechenyi, considerate unul dintre cele mai mari centre spa din Europa!

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

Parisul este recunoscut ca fiind orașul îndrăgostiților. Și pe bună dreptate, pentru că are un aer romantic în orice anotimp. Cu toate acestea, iarna, capitala Franței are o frumusețe copleșitoare. Cafenelele cochete și plimbările pe Champs-Elysees îți vor rămâne în minte pentru mult timp. Dacă vizitezi Turnul Eiffel ziua, ar fi bine să treci să îl vezi și seara, când sunt aprinse luminile în oraș. Pentru un peisaj de la înălțime, poți lua cina la restaurant Jules Verne, cunoscut pentru cea mai frumoasă priveliște din lume chiar, dar și pentru faptul că are în palmares celebrele stele Michelin. Acesta este situat la 125 de metri deasupra Parisului. 

Alte articole:   20 de străini care stăteau ilegal în România, depistați de polițiștii brașoveni de la Imigrări, anul trecut!

Praga este un oraș boem cu multe clădiri istorice și cu un aer fascinant. Are foarte multe obiective turistice, printre care: Palatul Regal, Turnul cu Ceas, Podul lui Charles, Casa Dansatoare etc. Capitala Cehiei este frumoasă și străbătută la pas, pe străduțele pavate cu piatră cubică, care îi dau un farmec și un romantism aparte acestui oraș. 

Brașovul merită vizitat! Asta, dacă nu ai ajuns deja în acest oraș de la poalele Tâmpei. Pentru că un city break nu trebuie să fie neapărat în afara țării. Plin de viață, efervescent, dar și romantic, Brașovul arată minunat iarna. Mirosul de vin fiert și scorțișoară te va îmbia să intri în unul dintre localurile din Piața Centrală. Pentru a profita din plin de zăpadă, poți da o fugă și în Poiana Brașov, unde vei găsi locuri amenajate pentru săniuș sau pârtii de schi, numai bune pentru făcut cristiane!

Alte articole:   Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile se pot vaccina în etapa a II-a, fără programare

Așadar, dacă vrei să fii romantic iarna aceasta, ai de unde alege! Vei avea parte de peisaje minunate, relaxare și o să revii cu bateriile încărcate!

sursa foto: shutterstock.com

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate