blog-logo

publicitate

O nouă tematică la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din Munții Făgăraș

O nouă tematică la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din Munții Făgăraș

Și în acest an turiștii vor fi întâmpinați cu o nouă tematică la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac din Munții Făgăraș. În acest sezon, lumea subacvatică este ideea în jurul căreia vor fi alese obiectele de design ale hotelului.

Cu ajutorul unui număr impresionant de artiști locali fiecare cameră a celui mai inedit loc de cazare din România, va fi decorată cu sculpturi de gheață reprezentând animale marine, scoici, sirene și diverse alte creaturi mitologice, potrivit oradesibiu.ro.

Situat într-un peisaj deosebit, lângă lacul glaciar Bâlea, hotelul este reconstruit de la 0 în fiecare an, din blocuri de gheață extrase direct din lac. Construcția începe de regulă la sfârșitul lunii noiembrie, odată ce temperaturile scad suficient de mult încât constructorii să poată demara lucrările.

Alte articole:   ANM: Vremea se va răci semnificativ, în următoarea perioadă

Este nevoie de peste 3800 de ore de muncă, iar dificultatea procesului diferă de la an la an, în funcție de condițiile meteo. Echipa de constructori este compusă din peste 40 de persoane, ce vin în fiecare an din Târgu-Mureș pentru a construi hotelul. Anul acesta inaugurarea este programată să aibă loc pe 23 decembrie.

Turiștii pot opta între pentru una din cele 14 camere duble sau cele 3 igluuri de 4 persoane. Fiind situat la o altitudine de 2034 de metri temperatura din interiorul hotelului poate ajunge până la un minim de -2 grade C, în vreme ce temperatura din exterior ajunge la o medie de -15 grade C. Deși inedit, somnul pe paturile de gheață nu este deloc inconfortabil, fiecare cameră fiind dotată cu perne, blănuri de animale și mai multe straturi de pături pentru confort termic. La ieșirea din hotel, dimineața, turiștii se simt revigorați, iar experiența este cu siguranță memorabilă.

Alte articole:   Ministerul Sănătății susține că pastilele cu iod vor fi distribuite după încheierea campaniei de informare 

Biserica de Gheață

În fiecare an, în apropierea hotelului se construiește și o biserică de gheață, un loc unde numeroase cupluri au ales de-a lungul timpului să își declare iubirea veșnică.

Unic dar totuși atât de efemer, acest decor va face ca tot ceea ce va rămâne cu adevărat în urma evenimentului dumneavoastră special să fie sentimentele și amintirile frumoase.

Ceremoniile din biserica de gheață se fac cu programare prealabilă.

Foto: arhiva/hotnews.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.