Jgheaburi și burlane de dimensiuni potrivite – secretul unui sistem pluvial rezistent

Specialiștii în construcții aud deseori plângeri legate de aspectul sistemului pluvial, mai exact, de modul în care arată burlanele și jgheaburile. Într-adevăr, nu se poate afirma că aspectul unui burlan este întotdeauna unul desăvârșit.

Există și excepții desigur, pe piață având acum la dispoziție accesorii premium pentru sisteme pluviale, cu design impecabil, concepute din materiale înalt calitative – dar vom vorbi mai încolo despre acestea.

Burlanele și jgheaburile subdimensionate – o soluție?

Revenind la problema modului în care arată aceste elemente componente ale unui sistem pluvial, unii proprietari cred că au găsit soluția: burlanele și jgheaburile subdimensionate. Se observă o tendință tot mai mare a oamenilor să opteze pentru sisteme pluviale de dimensiuni reduse. Da, designul minimalist poate fi atrăgător, însă oare acest aspect întrece în importanță rezistența unui burlan sau a unuijgheab metalic de calitate, de o dimensiune normală?

Îngrijorați de acest comportament, specialiștii transmit tuturor informații cu privire la riscurile la care se supun în urma unor astfel de alegeri. Principala idee pe care cu toții ar trebui să o conștientizăm este că funcționalitatea ar trebui întotdeauna să primeze în fața esteticii. Fiind piesele vedetă ale sistemului pluvial, vom dedica acest articol jgheaburilor și burlanelor, menționând cât este de importantă alegerea acestora în funcție de dimensiunea clădirii și în funcție de alte elemente ce țin de funcționalitate.

Jgheaburi și burlane – cum le alegem?

Ca parte a complexului sistem pluvial, jgheaburile și burlanele trebuie alese în dimensiunile corecte pentru a-și putea îndeplini rolul pentru care au fost montate. Iată care sunt și alte criterii foarte importante în alegerea, montarea și utilizarea acestora:

● destinația clădirii;

● dimensiunea, forma și tipul acoperișului;

● cotele suprafețelor de colectare a apei;

● caracteristicile specifice ale construcției;

● cantitatea de precipitații din zona respectivă;

● particularitățile terenului pe care este construită fundația;

● relația cu sistemul public de colectare a apei;

● exigențele și cerințele proprietarilor.

Înainte de toate, însă, este esențial ca burlanele și jgheaburile sistemului de drenare a apei pluviale să fie capabile să facă față unor sarcini mari, atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. Astfel, materialul din care acestea sunt realizate și felul în care sunt construite capătă o importanță deosebită pentru durata de exploatare a acestuia.

Burlanele și jgheaburile perfecte în funcție de dimensiunea acoperișului

Dimensionarea elementelor componente ale sistemului pluvial trebuie realizată în funcție de mărimea acoperișului, dar și în funcție de zona climatică și de caracteristicile de ordin arhitectural ale clădirii.

Oferim câteva exemple concrete:

● atunci când dispunem de o suprafață maximă a acoperișului de 150 mp, se vor folosi jgheaburi cu diametru de 152 mm și burlane de 87 mm;

● atunci când acoperișul are o suprafață mai mare de 150 mp, este indicată alegerea jgheaburilor de 150 mm și a burlanelor de 100 mm diametru.

Importante sunt și materialele din care aceste elemente sunt realizate. Aminteam mai sus de jgheaburile metalice. Venim acum în sprijinul acestora și aducem argumente pro.

Jgheaburi și burlane din oțel scandinav – rezistență deosebită și aspect impecabil

Oțelul suedez care intră în componența elementelor sistemului pluvial Scandic®, produs de RoofArt, a fost testat timp de peste 40 de ani în cele mai dure condiții meteorologice, făcând față cu brio oricărui fenomen climatic.

Nu trebuie deci să ne mire faptul că acesta este folosit de inginerii companiei în producerea unuia dintre cele mai apreciate și rezistente sisteme de drenare a apei pluviale de pe piață. Stratul de zinc, de 275 g/mp, regăsit în componența elementelor componente este cel care îi oferă sistemului incredibile proprietăți anticorozive. În plus, stratul de acoperire bio GreenCoat contribuie la protejarea mediului înconjurător, prin reducerea cantității de noxe emise în aer în momentul producerii.

Așadar, alege un sistem pluvial rezistent și plăcut din punct de vedere estetic pentru locuința ta!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.