blog-logo

„Bărbierul din Sevilla”, pe scena Operei Braşov

„Bărbierul din Sevilla”, pe scena Operei Braşov

Brașovenii sunt invitați să se destindă la spectacolul cu opera comică „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, pe un libret semnat de Cesare Sterbini.

Una dintre cele mai îndrăgite opere bufe din repertoriul universal, se va desfășura sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei.

Rossini a compus această lucrare în numai două săptămâni, pe când avea doar 26 de ani, inspirându-se din una dintre nuvelele lui Beaumarchais şi devenind, foarte rapid, un reper al bel canto-ului.

Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma și, de-a lungul timpului, și-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului și o producție foarte îndrăgită. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare.

Alte articole:   Ludovic Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5.

Contele Almaviva o curtează pe Rosina, nepoata și protejata lui Don Bartolo – care intenționează să se căsătorească cu ea. Așa că încearcă să-l țină pe Almaviva departe de Rosina și de casa lui. Cu ajutorul unor recompense subtanțiale, Almaviva primește ajutorul lui Figaro – bărbier și factotum, abil și curajos – și, folosindu-se de diferite deghizări, câștigă inima Rosinei și se căsătorește cu ea, împotriva rezistenței lui Bartolo.

În distribuție, soliștii Operei Brașov: Lăcrămioara Schuller – Rosina, Mihai Irimia – Contele Almaviva, Adrian Mărcan – Figaro, Marian Rește – Don Bartolo, Dan Popescu – Don Basilio, Sonia Hazarian (debut) – Berta, Nicolae Zaharia – Fiorello/Ofițerul, Aurel Aron – Notarul, Cristian Dicu – Ambrogio. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov.

Alte articole:   Hărman și Cristian revin în scenariul galben de infectare cu coronavirus

Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Carmen Dobrescu, iar regia scenică de Marilena Aldea.

La pupitrul dirijoral al Orchestrei Operei Brașov se va afla Ionuț Pascu, iar scenografia este semnată de Rodica Garștea.

Preţul biletelor este de 35 sau 45 de lei, în funcţie de locul din sală.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate