Un codlean, președinte federal al Asociației Sașilor Transilvaneni din Germania

Un codlean, președinte federal al Asociației Sașilor Transilvaneni din Germania

Codleanul Rainer Lehni (47 ani) a fost ales sâmbătă, 2 noiembrie, președinte federal al Asociației Sașilor Transilvaneni din Germania.

În contextul celor 70 de ani de existență a asociației, atmosfera de lucru a acesteia se desfășoară constructiv și cu speranțe pentru viitorul comun, organizația fiind foarte activă pe plan internațional.

Bernd Fabritius, unul din foștii președinți ai Asociației Sașilor și membru al Bundestagului, reprezentând această minoritate din partea partidului Angelei Merkel, CDU, a subliniat că „doar cei care își cunosc istoria, pot dezvolta un sentiment de responsabilitate pentru viitor și pot promova o coeziune puternică în societate”.

Viceprimarul Municipiului Codlea, Erwin Albu, membru al Forumului German, a avut luni o convorbire telefonică cu președintele nou ales Rainer Lehni, care este și președintele Vecinătății Sașilor Codleni în Germania, felicitându-l în numele administrației codlene și urându-i acestuia multă putere de muncă și continuarea bunelor colaborări cu orașul natal.

Din noua conducere fac parte Ingwelde Juchum, Michael Konnerth, Dr. Ing. Andreas Roth și Doris Hutter, ca președinții federali adjuncți. Paul Schuster a fost ales ca trezorier, iar Ute Brenndörfer este noul director general al asociației.

La mijlocul lunii noiembrie Rainer Lehni se va afla în vizită la Codlea pentru a sprijini comunitatea germană și administrația locală în demersurile pe care acestea le fac pentru lucrările de renovare a Bisericii Evanghelice Fortificate și păstrarea patrimoniului local.

Alte articole:   Se simplifică procedurile pentru înscrierea în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus

În anul 2018, asociația, cu sediul la München, număra circa 25.000 de membri.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.