Șase zimbri din Rezervația Vama Buzăului urmează să ajungă în sălbăticie, în județul Argeș

Șase zimbri din Rezervația Vama Buzăului urmează să ajungă în sălbăticie, în județul Argeș

Zimbrii crescuți în Rezervaţia Vama Buzăului, din judeţul Braşov sunt lasați în număr tot mai mare în libertate. În perioada următoare trei femele și trei masculi vor fi relocați în pădurile din județul Argeș.

Prin proiectul de repopulare a lanțului Carpatic, din care face parte și Rezervația Naturală Valea Zimbrilor din Vama Buzăului, au fost relocaţi, până acum, mai mulți zimbri în pădurile din judeţele Caraş-Severin, Neamţ şi Hunedoara, dar și în Munții Făgăraș.

Luna aceasta, alte şase exemplare ar urma să fie lăsate în libertate, spune medicul veterinar Flavius Foica, citat de rador.ro.

„Urmează să relocăm trei femele și trei masculi. Este un proiect al Bio Carpathia România și înțeleg că ei au niște păduri undeva în județul Argeș”, a menționat medicul veterinar.

O pereche de reni în Rezervaţia de Zimbri

Foica a mai spus că dorește o mai mare varietate de animale în rezervație, iar în acest sens au adus o pereche de reni.

„Pe lângă partea asta de centru de reproducție, centru de conservare a zimbrului, ne dorim să jucăm și un rol turistic, un rol educațional, astfel că încercăm să lărgim paleta de animale pe care le adăpostim și de anul acesta avem o pereche de reni care sperăm să se și înmulțească și în primăvară să avem și un pui de ren”, a precizat Flavius Foica.

Rezervaţia de Zimbri Vama Buzăului a fost înfiinţată în anul 2008 și găzduiește în prezent, 25 de exemplare, inclusiv pui.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.