blog-logo

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 30, din Braşov, implicați în campania „Un copil – un brăduţ”

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 30, din Braşov, implicați în campania „Un copil – un brăduţ”

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva lansează campania „Un copil – Un brăduţ”, prin care îşi propune responsabilizarea copiilor faţă de natură, crearea unei legături trainice cu pădurea, educaţia forestieră prin implicarea acestora în acţiunile de plantare, dar şi socializare.

Silvicultorii au fost primii care s-au alăturat acestei campanii şi au achiziţionat brăduţii dar şi kit- ul necesar plantării acestora în ghivece.

Astfel, cu ajutorul acestor silvicultori inimoşi, copii vor beneficia, pe lângă consultanţa de specialitate şi de suportul material necesar plantării brăduţilor!

Lansarea oficială a Campaniei „Un copil – Un brăduţ”, sub sloganul „O prietenie pe viaţă”, va avea loc la Şcoala Gimnazială nr. 30 din Braşov, miercuri, 6 noiembrie, în intervalul orar 11.00 – 13.00, timp în care toţi elevii şcolii vor planta puieţii în ghivece sub îndrumarea unei echipe de silvicultori din judeţele limitrofe.

Alte articole:   Dracula Trophy, câștigat de lungmetrajul spaniol „Amigo”

În acest demers, părinţii, rudele, prietenii sunt invitaţi să dea o mână de ajutor tuturor copiilor care vor face parte din acţiunea de plantare, potrivit unui comunicat al Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Conceptul Campaniei „Un copil – un brăduţ”  

Orice companie, asociaţie, fundaţie, sau persoană fizică, poate achiziţiona un „brăduţ”, care va fi plantat în ghiveci de către un copil, îngrijit cu atenţie şi ajutat să ajungă, în primăvara anului viitor, tocmai bun de plantat în mediul lui natural, acolo unde îi este locul! Specialiştii Romsilva pun la dispoziţie toată experienţa, tot talentul şi toată priceperea dar şi rodul muncii lor.

Alte articole:   Elevii cer să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Partenerii care vor susţine acest proiect alături de Romsilva, vor beneficia de asistenţă tehnică de specialitate din partea silvicultorilor, de expunere a numelui şi imaginii (logo şi denumire partener) în toate materialele de promovare a evenimentului, precum şi prezentarea parteneriatului în mediul online.

Achiziţionarea puieţilor se va realiza în perioada 04.11.2019 – 30.11.2019, fiind condiţionată de îngheţurile timpurii, iar acţiunile de plantare în ghivece a „brăduţilor” se vor prelungi până la terminarea semestrului I al anului şcolar 2019 – 2020.

Foto: arhiva/stirileprotv.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.