Andronache: „Rămân în Parlament. Acolo se va da cea mai mare bătălie și e nevoie de experiența mea”

Andronache: „Rămân în Parlament. Acolo se va da cea mai mare bătălie și e nevoie de experiența mea”

Deputatul Gabriel Andronache a declarat, contactat de newsbv.ro, că nu a acceptat funcția de secretar general al Guvernului: „De la bun început am stabilit cu președintele partidului că rămân vicelider la grupul PNL de la Camera Deputaților, pentru că eu consider că cea mai mare bătălie se va da în Parlament, iar aici este nevoie de experiența mea. Ce speculații au apărut în presa centrală , nu comentez”.

Știrea inițială:

La Secretariatul General al Guvernului va fi numit deputatul PNL, Gabriel Andronache. Acesta va renunța la funcția de deputat, cele două fiind incompatibile, potrivit stiripesurse.ro. Andronache are 45 de ani, este licențiat în Drept, deputat PNL din 2008, a lucrat la Protecția Copilului Brașov și a fost viceprimar al municipiului Brașov. Potrivit colegilor de partid, Andronache este un foarte bun cunoscător al procedurilor legislative și este definit drept un workaholic.

Următorul pe lista PNL de membri suplenți la Camera Deputaților este consilierul local Carmen Ferghete Țop, iar după aceasta urmează fostul senator Marius Neculoiu.

Secretariatul General al Guvernului (SGG), la conducerea căruia este propus Andronache, are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Alte articole:   COD PORTOCALIU de vreme severă imediată, la Brașov!

Andronache s-a născut în 22 septembrie 1974, la Brașov, iar în 1998 a obținut licența în Drept la Facultatea de Drept, Universitatea din București. A fost consilier la Serviciul Delincvență Juvenilă, Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Brașov, apoi șef Serviciu Juridic la aceeași direcție, consilier juridic pentru câteva luni în anul 2000 la Agenția Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, a fost detașat pentru câteva luni în 2004 în aparatul Consiliului Județean Brașov, iar în perioada 2004-2008 a fost viceprimar al municipiului Brașov.

Gabriel Andronache este membru PNL din 1995 și este la al treilea mandat consecutiv de deputat. În 2008 era în PDL, partid care în 2014 a fuzionat cu PNL. În prezent este membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaților și vicelider al grupului deputaților PNL.

Conform celei mai recente declarații de avere, completată în iunie 2019, Andronache are un apartament de 41 mp în Brașov, un autoturism Opel cumpărat în 2010, are 65.000 de lei în cont, 46.000 de lei la Pilonul II de pensii și 10.000 de lei într-un fond de asigurări. În 2016 a contractat un împrumut de 75.000 de lei, scadent în 2021. Ca deputat, a încasat o indemnizație anuală de 125.000 de lei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.