blog-logo

VIDEO De ziua lor, vânătorii de munte își spun povestea

VIDEO De ziua lor, vânătorii de munte își spun povestea

Ziua Vânătorilor de Munte se sărbătorește, în fiecare an, pe data de 3 noiembrie. 

Vânătorii de munte reprezintă o specialitate militară a Forțelor Terestre Române, componentă a infanteriei. Unitățile de vânători de munte au rolul de a desfășura operații independent și în cooperare cu celelalte forțe, în teren muntos-împădurit, pe direcții și în raioane greu accesibile, în orice condiții de timp și anotimp.[1] Arma a fost înființată la 3 noiembrie 1916, când Marele Cartier General, prin Ordinul nr. 234, a decis transformarea Școlii Militare de Schiori din București în „Corpul Vânătorilor de Munte”. Organizarea inițială era pe 3 batalioane a câte 3 companii fiecare, cu un efectiv de 2000 de soldați.

“A fi vânător de munte e o adevărată provocare. În primul rând trebuie să existe și un pic de vocație. Acțiunile desfășurate în mediul montan construiesc un caracter foarte puternic…” – Slt. Costin Filimon, comandant pluton vânători de munte.

Puteți să aflați chiar de la vânătorii de munte, atât din Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” cât și din Brigada 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu”, ce înseamnă să fii vânător de munte și de ce și-au ales această specialitate.

Militarii se pregătesc în această perioadă și de o nouă misiune în teatrul de operații din Afganistan în cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”.

La mulți ani de Ziua Vânătorilor de Munte!“A fi vânător de munte e o adevărată provocare. În primul rând trebuie să existe și un pic de vocație. Acțiunile desfășurate în mediul montan construiesc un caracter foarte puternic…” – Slt. Costin Filimon, comandant pluton vânători de munte.Vă invităm în continuare să aflați de la colegii noștri, vânători de munte, atât din Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” cât și din Brigada 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu”, ce înseamnă să fii vânător de munte și de ce și-au ales această specialitate. Colegii noștri se pregătesc în această perioadă și de o nouă misiune în teatrul de operații din Afganistan în cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”.Le dorim succes și să ajungă pe cele mai înalte vârfuri!Imagini: Mariana Dinu, Willy WagnerMontaj: Mariana Dinu

Publicată de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" pe Sâmbătă, 2 noiembrie 2019
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov