blog-logo

EXCLUSIV Primăria Bod donează arme

EXCLUSIV Primăria Bod donează arme

Un proiect de hotătâre inedit s-a aflat pe masa consilierilor locali din Bod, unde aceștia au fost solicitați să aprobe – și au și făcut-o – donarea unor arme, care au fost în serviciul Poliției Locale din comună, până când a fost desființată, din motive de cheltuieli la buget.

Este vorba despre 9 pistoale de autoapărare, arme neletale, marca Walther PP, Cal. 10x22T, cu valoare de inventar 14.310 lei, precum și 111 cartușe calibrul 10x22T. De alfel, Primăria Bod a încercat să vândă armele respective, conform unei hotărâri de consiliu local din 13.12.2017, dar fără succes.

De atunci și până la finele acestui an, adică timp de aproape doi ani, armele au fost depozitate, contra cost, la un armurier autorizat. După această perioadă de doi ani de care a avut nevoie conducerea Primăriei, aceasta a ajuns la concluzia că se cheltuie cam mulți bani de la bugetul local cu depozitarea armelor, cu atât mai mult cu cât „pocnitoarele” în cauză ar fi cam stricate, după cum s-a spus consilierilor locali, și nu are rost să mai fie ținute în inventarul Primăriei. Așa că au fost donate aceluiași armurier, care să se ocupe de formalitățile de casare a armelor.

Alte articole:   Aproape 100 de braşoveni se pot înscrie, în luna iunie, la cursuri de formare profesională

Cum armele nu credem că s-au deteriorat în seiful armurierului, oamenii se întreabă de ce nu s-au grăbit edilii să caseze armele mai repede, mai ales că erau pi defecte, nu să le țină încă doi ani și să plătească bani publici pentru depozitarea acestora.

Un astfel de pistol, pe OLX, funcțional, se vinde cu 1.400 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate