blog-logo

Întâlnire cu scriitoarea Nausicaa Marbe la Brașov

Întâlnire cu scriitoarea Nausicaa Marbe la Brașov

Scriitoarea neerlandeză de origine română Nausicaa Marbe va participa la o serie de lecturi şi discuţii la Bucureşti şi Braşov în cadrul proiectului Zilele Sofia Nădejde 2019.

Nausicaa Marbe s-a născut la Bucureşti, este fiica celebrei compozitoare Myriam Marbe, a urmat cursurile Liceu German din Bucureşti, iar în 1982 se stabileşte în Olanda, unde studiază politologie şi filozofie. Lucrează în presă, fiind printre cele mai appreciate voci publicistice din Olanda.

Debutează în 1999 cu romanul Mandraga, o poveste despre emigrare, cu multe trimiteri autobiografice. Mandraga a primit premiul Charlotte Kohler pentru Debut și a fost tradus în limba germană. În 2002, Marbe a publicat novela Kader, Lulu, Mozes en ik și în 2004 a avut loc premiera piesei sale de teatru Ayaan, bazată pe viața activistei şi politicienei Ayaan Hirsi Ali. Marbe a publicat proză scurtă și eseuri în diferite reviste și volume literare.

Alte articole:   Evenimentele culturale cu public ar putea fi reluate din 1 iunie

In 2014, a publicat mult așteptatul roman Smeergeld (Șpagă), care a fost foarte bine primit în presă și imediat vândut unei edituri germane. În 2016, romanul a primit premiul belgian De Diamanten Kogel. Criticii au lăudat talentul scriitoarei de a construi într-un limbaj piperat cu sarcasm un complex roman de moravuri despre Olanda contemporană, combinând dilemele personale cu acelea politice ale unei întregi generații din Europa de Vest, într-o poveste palpitantă de dragoste și corupție în cercurile de elită ale Haarlemului, orașul în care autoarea trăiește împreună cu familia sa.

La Brașov, evnimentul va avea loc în data de 5 noiembrie, ora 17.00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate